Lapta’da bir ikametgâh içerisinde 25 erkek, 8 kadın ve 5’i çocuk Suriye uyruklu toplam 38 mülteci tespit edilmesinden sonra başlatılan soruşturma dün tamamlandı. Zanlılar Mehmet Ali Kızılkaya ve İrfan Tan teminata bağlanmak üzere mahkemeye çıkarıldı.

(Kamalı Haber)

Mahkemede meseleyle ilgili şahadet  veren Lapta Polis Karakolu’nda görevli Polis Memuru Sadi Sancak olayla ilgili bulguları aktardı. Sancak, zanlı Mehmet Ali Kızılkaya’nın Ocak 2015’te meydana gelen “gizli ittifak”, zanlı İrfan Tan’ın ise “suçu örtme” suçlarından methaldar olduklarını söyleyerek,  başlatılan soruşturmanın tamamlandığını, zanlıların mahkemenin uygun göreceği bir teminata bağlanmalarını talep etti.

Yargıç Meltem Dündar, zanlıların ilerde görüşülecek davalarında hazır bulunmalarını sağlamak maksadıyla yurtdışına çıkışlarının yasaklanmasına emir verdi. Dündar, zanlı Kızılkaya’nın, haftada 1 gün en yakın polis karakoluna gidip ispat-ı vücut etmesi ve KKTC vatandaşı muteber 3 kefilin 30’ar bin TL’lik kefalet senedi imzalamaları; zanlı İrfan Tan’ın ise 5 bin TL nakdi teminata yatırması koşuluyla tutuksuz yargılanmalarına emir verdi.