Ceren ERCİH 

Menteş Gündüz; 

DP-UG Güzelyurt Milletvekili Menteş Gündüz, kamu reformunu toplumun kaderini ilgilendiren ciddi bir yasa olarak gördüğünü vurguladı. Gündüz, “Ben şartlarımı ortaya koydum. Ben bugün bu raya geldiysem topluma hizmet için geldim. İnsanları artık seçim malzemesi olarak kullanmaktan vazgeçin” dedi. 

DP-UG’den istifa ederek bağımsız kalan Ahmet Kaşif de kimsenin aşsız, işsiz kalmasına gönlünün razı olmadığını vurguladı. Kaşif, “UBP’ye başkan olacağım diye bir düşüncem yok” dedi. Yine DP-UG’den istifa ederek bağımsız kalan Hamit Bakırcı da, “Bu ülkeye doğru bir şeyler yapacaksak ben varım, yoksa bende yokum” dedi. DP-UG’den istifa ederek bağımsız kalan Ergün ,Serdaroğlu da, yanlışları düzeltmek için zorlandıklarını söyledi. 

DP-UG'den istifa ederek bağımsız kalan ve UBP'ye geçmeleri beklenen Ahmet Kaşif, Hamit Bakırcı ve Ergün Serdaroğlu Oğuz Köse ve Kemal Oktar’ın sunduğu Ada Gündemi’ne konuk oldular. Menteş Gündüz ise annesinin rahatsızlığından dolayı yayına telefonla katıldı. Konuşmalardan öne çıkan detaylar ise şu şekilde… 

AHMET KAŞİF; “KİMSENİN AŞSIZ, İŞSİZ KALMASINA GÖNLÜMÜZ RAZI DEĞİL” 

“Pazartesi günü ülkenin bütçesi tartışılacak. Bir yıllık hükümet sorgulanacak. Bunların açık açık halkımıza söylenmesi lazım. Eğer bu istihdamları yaparken yapanlar bu çocukların geleceğini düşünebilseydi, tek bir yerden olmazdı. Bu insanların tamamı başbakanlık bütçesine geçici memur ve işçi olarak atandı. Biz hükümete geldiğimizde koalisyon ortağımız bunların tamamını durdurmak istedi. Epey mücadele ettik. İşçilere farkındaysanız bir şey olmadı. Memurlara ise dedik ki; ‘kamu görevi sınavına tabii tutalım.’ Biz savunmamış olsaydık daha ilk ayın sonunda bu kardeşlerimizin hepsi işsiz kalacaktı. Kimsenin aşsız, işsiz kalmasına gönlümüz razı değil.” 

“UBP’YE BAŞKAN OLACAĞIM DİYE BİR DÜŞÜNCEM YOK” 

“Bu nüfusla, bu yapı ile parçala, böl, yönet ile değil tam tersi aynı misyonda ve aynı görüşte olan insanların aynı çatı altında toplaması ülkenin ve Kıbrıs Türkü’nün yararına olacağına inanıyorum. UBP ile sağda bir bütünselliği sağlamak için hareket edilecekse gideceğiniz yerde, ben geldim, başkan olacağım diye hareket ederseniz siyasi etik olarak çok yanlıştır. Böyle bir düşüncemiz yoktur. Biz milletvekili olarak halk bizi takdir ederse ve tekrar bu görevi bize nasip ederse o zaman ki süreçte bazı şeyler konuşulur.” 

“SEÇİM SÜRECİNE ODAKLANMAMIZ LAZIM” 

“Herkes, yazar oynar. Derviş Bey talimat verdi de bunlar oluyor gibi bir şey mümkün değil. 2010 seçimlerinde nasıl ki o zaman hep beraber koştuk bir bütünsellik sağladık. Sayın cumhurbaşkanımızı, cumhurbaşkanı olarak saraya yolladık, şimdi adaylığını açıklamıştır. Artık seçim sürecine yavaş yavaş giriyoruz. Bu seçim sürecinde bir yere odaklanmamız lazım.” 

ERGÜN SERDAROĞLU; “YANLIŞLARI DÜZELTELİM DİYE ZORLADIK” 

“CTP geçen dönem yeterince bir muhalefetlik yapamadı. Muhalefeti İrsen Küçük yönetimine karşı biz yaptık. Yanlış şeyler yapılıyordu biz karşı çıktık. Biz düzelelim diye zorladık. İrsen Bey şimdiye kadar gelmiş geçmiş galiba en kötü hükümet ondan sonra gelen ikinci hükümet ise şimdiki hükümettir.2003’ten beri ben böyle bir MYK seçimi görmedim. Ben o tabloyu gördükten sonra normal bir hareket olmadığını anladım. Bakanlık görevlendirmelerinde bize bilgi verilmedi.” 

HAMİT BAKIRCI; “BU ÜLKEYE DOĞRU BİR ŞEYLER YAPACAKSAK BEN VARIM, YOKSA 
BENDE YOKUM” 

“Ben şuna inandım, siyasete girdiğimizde ben ne yapıyorsam, vatandaşta bilecek. Şeffaf olacağız. Ben bir açıklama yaptım dedim ki; ‘ biz şu anki su dairemizdeki yapı ile Türkiye’den gelecek olan suyu yönetemeyiz.’ Burada anlatmak istediğim şuydu; su dairemizin mühendise ihtiyacı var, elimde 4 tane geçici mühendisim var. Benim şu anki yaptığım projelerime yetişmiyor su projesi için 11 tane mühendise ihtiyacım var. Bu ülkede doğru bir şeyler yapacaksak ben varım, yoksa ben de yokum. 11 tane mühendis alamıyorsunuz ama yüzün üstünde elektrik kurumuna eleman alıyorsunuz. Bana bunun mantığını açıklayın! Asrın Projesi diyoruz, Dünya’ya tanıtıyoruz. Dünya’da bir ilk gerçekleşecek ne yapacağız biz? Böyle bir hükümet yapısı olabilir mi?” 

“HÜKÜMETTEN RAHATSIZIM” 

“Benim parti içi rahatsızlığım dışında hükümetten olan rahatsızlığım da var. Maliyeye gidiyorsunuz olmaz, başbakanla konuşuyorsunuz olmaz, parti başkanınızla konuşuyorsunuz olmuyor… Halk bana dedi ki, ‘sen beni orada temsil et.’ İyi temsil edemez ve siyasete devam edersem halk günü geldiğinde cevabını verecek. Benim korkum yoktur. Halkımdan aldığımı yansıtmaya çalışıyorum, onların sözcüsüyüm. Olduğum sürece en iyisini yapmaya çalışırım.” 

“SAYGI DUYDUM” 

“Sayın Genel Başkan görev değişikliği yaptığı gün beni yanına çağırdı. Dedi ki ‘böyle bir oluşum düşünüyorum.é Bende çok iyi olacağını, partini toparlanacağını, halkın içine inebileceğimiz ve daha iyi çalışma yapacağımızı söyledim. Ama daha sonra kendisi hükümet ortağının bu şekilde olmasını istemediğinden bahsetti bende saygı duydum.” 

MENTEŞ GÜNDÜZ;”İNSANLARI ARTIK SEÇİM MALZEMESİ OLARAK KULLANMAKTAN VAZGEÇİN” 

“Komite başkanı olarak geçici insanlar için de bir çaba başlattım. Ancak aldığımız istihbarat doğrultusunda illa ki kamu reformu olması ve bu kamu reformunun ivedi bir şekilde geçirilmesi gerektiği yönünde baskı aldım. Ancak ben şunu söylüyorum bu kamu reformu tüm halkı ilgilendiriyor. Jet hızıyla bir karar alıp, tüm kamuyu ilgilendiren bir hata yapmayı düşünmüyorum. Toplumun kaderini ilgilendiren ciddi bir yasada ileride vebal çekmek niyetim olmadığı için ince eleyip sık dokuyacağım bunu da seçim malzemesi yapmayacağımı buradan söylemek istiyorum.” 
“Ben şartlarımı ortaya koydum ben bugün buraya geldiysem topluma hizmet etmek için buraya geldim. İnsanları artık seçim malzemesi olarak kullanmaktan vazgeçin.