Örgütlerin ortak yaptığı yazılı açıklamada, Türkiye’de yaşanan şiddet olaylarına dikkat çekilerek, savaşın kimseye fayda getirmeyeceğine, savaşlarda kazanan taraf olmadığına vurgu yapıldı.

Açıklamada, “Çünkü biliyoruz ki, kan ve gözyaşı ayrıcalıklı bir kesimin güç sahibi olmasını sağlarken, dili, dini, ırkı, etnik kökeni veya cinsiyeti fark etmeksizin tüm insanlığın kalbinde onanması zor yaralar açmaktadır. Çünkü biliyoruz ki, tarih savaş çığırtkanlığı yapanlara karşı inadına barış diyenlerin dirayetiyle örülecek ve demokratikleşme de böyle sağlanacaktır. Bu yüzdendir ki, hiçbir zaman ırkçı, faşizan ve milliyetçi bir tutum içine girmeyen, halklar arasında ayrım yapmadan barıştan vazgeçmeyen Türkiye halkları ile birlikte adalet, demokrasi ve insanlık için direneceğiz” ifadelerine yer verildi.

Örgütler açıklamada, “barış için atan her kalbi, barış için bakan her gözü, barış için düşünen her beyni, barış için nefes alan her canlıyı, barışı inşa etmek ve barış diliyle konuşmak, haykırmak için” eyleme katılmaya çağırdı.

Açıklamaya imza koyan örgütler şunlar: “Bağımsızlık Yolu – Baraka Kültür Merkezi - BKP - CTP Gençlik Örgütü – DAÜ-SEN - Doğu ve Güneydoğu Kültür Derneği - Feminist Atölye – Feminist Öğretmen İnsiyatifi – Jinen Bedeng - Kıbrıs Dem Genç - KTOEÖS - KTÖS - Kıbrıs Pirsultan Abdal Kültür Derneği – Kuir Kıbrıs Derneği – MAGEM - MAKAMER - Mesarya Kadın İnsiyatifi – POST RI - TDP – YKP- DEV-İŞ”