Nadire Bahadi

Sosyal paylaşım sitesi Facebook üzerinden yaklaşık 1 yıldır konuştuğu 35 yaşındaki Ayşe T. isimli kadının davet etmesi üzerine Tekirdağ’dan yola çıkarak yaşadığı tüm olumsuzluklara rağmen Mağusa’ya ulaşan 25 yaşındaki Cengiz Erdem aşkı için uğruna yollara düştüğü Ayşe T.’yi arıyor. Ailesine bile haber vermeden aşkını bulmak için ülkemize geldikten sonra genç kadının Facebook hesabına ulaşamayan Erdem çareyi polisten yardım istemekte buldu. Polisin girişimleri ile kandırıldığını anlayan Erdem’e ise Tavuri lakaplı Mustafa Serttaş sahip çıktı.

Davet etti diye yollara düştü

Aslen Adanalı olan ve ailesi ile birlikte Tekirdağ’da yaşayan 25 yaşındaki Cengiz Erdem yaklaşık 1 yılan beri konuştuğunu iddia ettiği Ayşe T. isimli 35 yaşındaki kadının davet etmesi üzerine genç kadın ile buluşmak üzere yollara düştü. 7 Ekim tarihinde ailesine bile haber vermeden KKTC’ye gelmek üzere İstanbul’dan uçak bileti alan Erdem, yapılan yanlışlık nedeni ile Adana’ya iniş yaptı. Yanlışlıklarla yılmayan Erdem aşkı uğruna Adana’dan mersine yolculuk yaparak Çarşamba gübü Mersin’den hareket eden Bozcaada gemisi ile yolculuk yaparak 8 Ekim tarihinde Mağusa’ya giriş yaptı. Ülkeye gelmesi ile Ayşe T.’ye ulaşmaya çalışan Erdem genç kadının facebook adresine ulaşamayınca akşam saatlerine kadar Mağusa’nın her yerinde aşkını aramaya koyuldu ancak çabaları sonuç vermedi.

Hakkında kayıp ilanı verildi

Ailesine dair haber vermeden aşkını bulmak için yollara düşen Cengiz Erdem hakkında anne ve babası tarafından kayıp ilanı verildi. Erdem T.C’den çıkış yapmadan önce polis ekipleri tarafından hakkında kayıp ilanı bulunduğu gerekçesi ile uyarıldığı zaman ise polise verdiği ifade de ailesine haber verilmesini istemediğini söyledi.

Polisten yardım istedi

Ülkeye gelip Mağusa’nın her yerinde internet üzerinden tanıştığı kadını arayan genç adam aşkını bulmak uğruna akşam saatlerinde Gazimağusa Polis Müdürlüğü’ne giderek yardım talebinde bulundu. Polisin girişimleri ile de Ayşe T.’ye ulaşamayan Cengiz Erdem kandırıldığını anladı. Tüm parasını aşkını bulmak uğruna yollarda harcayan genç adamın dramına Polis Müdürlüğü’nde tanıklık eden Tavuri lakaplı Mustafa Serttaş ise Erdem’e para yardımında bulundu. Hayalleri uğruna yola düşen Erdem’in Tekirdağ’da bulunan ailesine ulaşan polis ekipleri girişimlerde bulunarak Cengiz Erdem’in kısa süre içerisinde memleketine dönmesini sağladı.