Türkiye'de dün akşam saatlerinde sosyal medya hesaplarına erişimde sorun yaşandı. Ülke çapında kullanıcılar Facebook, Twitter, YouTube ve Instagram'a giremedi.

İlk başlarda bu yavaşlamanın, tedbir amaçlı kısıtlama nedeniyle olduğu iddia edilmişti. Söz konusu iddiaya göre kısıtlama Suriye topraklarındaki terör örgütleri DEAŞ ve PYD'ye yönelik önceki gün başlatılan ve devam eden Fırat Kalkanı Operasyonu hakkında sosyal medyada yayılan yalan haberlere karşı tedbir amacıyla yapıldı.

Siber saldırı olabilir!

Erişim sorununa dair ortaya atılan iddialardan bir başkası da siber saldırı olabileceği yönünde. Lakin bu siber saldırının kim tarafından ve hangi amaçla yapıldığı da bilinmiyor.

Sosyal medya da bazı hesaplar da yavaşlamanın olduğunu doğruladı. Yukarıdaki görselde de görüldüğü üzere Facebook, Twitter, YouTube, Vimeo ve Instagram'ın hızları düşürülmüş.

Bir başka iddiaya göre ise Türk Telekom'da arıza yaşandı. Yurt dışı çıkışlarında bir arızanın meydana geldiği ve bu nedenle sosyal medya hesaplarında yavaşlamanın yaşandığı iddia ediliyor. Lakin Türk Telekom tarafından konuyla alakalı bir açıklama yapılmadı.

Yaşanan sıkıntıya dair ortada dolanan birçok iddia var fakat hangisinin doğru olduğu henüz bilinmiyor.