Kültür ve Turizm Bakanı Yalçın Topçu, "Ne yapacaksanız yapın ama şu etrafımız ateş çemberiyken, şu bölücü terörle verilen mücadele noktasında mutlaka iradenizi tek başına bir iktidara yansıtın" dedi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından açıklanan seçim hükümetinde Kültür ve Turizm Bakanı olarak yer alan Yalçın Topçu, ilk resmi ziyaretini Kars'a yaptı. Topçu, Vali Günay Özdemir'i makamında ziyaret etti. Valilikte gazetecilere açıklama yapan Topçu, "Bir siyasetçi ve bu kabinenin bağımsız bakanı olarak, milletime, hemşehrilerime tavsiyem, tek başına iktidarı mutlaka gerçekleştirin. Eleştirilerinizi mutlaka yapın. Vuracaksanız vurun, ne yapacaksanız yapın ama şu etrafımız ateş çemberiyken, şu bölücü terörle verilen mücadele noktasında mutlaka iradenizi tek başına bir iktidara yansıtın" diye konuştu.

Bakan Topçu, valilik ziyaretinin ardından Kars Belediyesi, İl Emniyet Müdürlüğü, İl Jandarma Komutanlığı, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ve önceki gün Şemdinli'de şehit düşen askerin ailesini ziyaret etti.