Zonguldak'ın Alaplı ilçesinden çalışmak için gittiği Irak'ta 18 arkadaşı ile birlikte 2 Eylül'de kaçırılan işçilerden Tahsin Cömert'in ailesi, Kurban Bayramı'na buruk girdi. Bayram sevincini yaşayamayan aile, kaçırılan işçilerin bir an önce serbest bırakılmasını istedi.

Irak'ın Bağdat kentinde Türk firması tarafından inşa edilen spor kompleksinde çalışan 18 Türk işçisi, yerel bir örgüt tarafından sabah saat 05.00 sularında kaçırılmıştı. Geçtiğimiz haftalarda Türk işçilerin videolarını yayınlayarak taleplerini ileten örgüt mensupları, sağlık durumları iyi olmayan 2 işçiyi serbest bırakmıştı. Zonguldak'ın Alaplı ilçesine bağlı Musabeyli köyünden çalışmak için gittiği Irak'ta 2 Eylül'de 18 işçi ile birlikte kaçırılan Tahsin Cömert'ten de ailesi 22 gündür haber alamıyor. İzmit'te yaşayan ve Kurban Bayramı dolayısıyla eşinin Alaplı ilçesinde ikamet eden annesi Nazikar Cömert'in yanına gelen Nevin Cömert, Kurban Bayramı sevincini yaşayamadıklarını söyledi. Eşi ile kaçırılmadan 8 saat önce telefonda konuştuğunu belirten Nevin Cömert, "Biz ilk haberi televizyonlardan, gelen telefonlarla duyduk. Irak'a gideli 8 ay olmuştu. Sürekli yurt dışına çalışmaya gidip geliyordu. Burada zaten işi vardı ama oğlumuz üniversitede okuyor. Ona daha iyi bir gelecek sağlayalım diye gitmişti. Devlet yetkilileri ile sürekli bağlantı halindeyiz. Zaman zaman haber alıyoruz. Dışişleri Bakanlığı olsun, şirket olsun bize bilgi veriyor. Oradan serbest bırakılan işçilerle görüştük. Durumlarının iyi olduğunu, yeme içmelerinin verildiğini söylediler. Eşimle en son kaçırıldığı gece görüştük. O günden beri hiç görüşmedik. En son görüştüğümüzde hiç böyle bir şey olabileceğinden bahsetmedi. "Bizim durumumuz gayet iyi" dedi. "Bayramda inşallah nasip olursa gelmek istiyorum" dedi. "Bayrama gelemezsem 2 ay sonra iş bitiyor, temelli gelirim" dedi. Devletimizden eşimin kurtulması için yardım istiyorum. Bir an önce kurtulmasını istiyorum" dedi.

"EŞİM OLMADAN İLK DEFA BAYRAM GEÇİRİYORUZ"

Herkes gibi kendilerinin de eşi ve çocukları ile birlikte bayram sevincini yaşamak istediklerini ifade eden Nevin Cömert, "Eşimin ailemizin içinde olmasını isterim ama ne yapalım? Nasip kısmet böyleymiş. İnşallah bir şey olmadan gelirler oradan. Eşim olmadan ilk defa bir bayram geçiriyoruz. Çok zor bir şey ama yapabilecek bir şeyimiz yok" diye konuştu.

"TORUNLARIM GELDİ, KEŞKE OĞLUM DA GELSEYDİ"

Tahsin Cömert'in Alaplı ilçesinde yaşayan annesi Naziker Cömert de, oğlunun bir an önce kurtarılmasını istedi. Oğlundan kaçırıldığı günden bu yana haber alamadığını belirten anne Cömert, "Oğlumdan haber alamadık. Sağlık durumunun iyi olduğunu duyduk. Durumu iyi diyorlar ama kendisi ile görüşemedik ki. Aslında onsuz olmuyor ama ne yapalım. Mecburuz. Allahım inşallah kurtarılır. Cumhurbaşkanımız yardım eder, zaten onlar uğraşıyorlar. Torunlarım bayrama geldi, çocuğumun da burada olmasını isterdim. Gelmedi, nasip değilmiş. Üzülüyorum ama ne yapayım? İnşallah bayramdan sonra bırakırlar" dedi.

Irak’ta kaçırılan işçilerin aileleri bayrama buruk girdi