Suna Erden

Lefkoşa’da Temmuz- Eylül ayları arasında meydana gelen kuyumcu soygunu ile ilgili tutuklu bulunan iran uyruklu 9 zanlı dün yeniden mahkemeye çıkarıldı. Suçla bağlantısı olduğu gerekçesi ile tutuklanan Rahim Akbari Aghbolagh’nın ise serbest bırakıldığı belirtildi. Duruşmayı İran İslam Cumhuriyeti’nin Kıbrıs’ta bulunan konsolosluğunda görevli 2. Sekreter konumundaki üst düzey temsilcide de izledi. Polis, suç ortakları olan 5 zanlının teminata bağlanmasını talep ederken, soygun suçunu işlediklerini kabul eden 4 zanlının ise 8 gün daha tutuklu kalmasını talep etti.

SORUŞTURMA ONLAR İÇİN SÜRÜYOR 

Polis, zanlılar Saeıd Rohani, Arash Nourbakhsh, Majıd Emami, Manosur Rajabi’nin 24 Temmuz tarihinde Metropol bölgesinde Lal Kuyumculuk isimli işyerinin vitrin camını kırıp 12 bin TL değerinde kol saati ,10 Eylül tarihinde Erdinç Kuyumculuk isimli işyerinin vitrin camını kırıp 197 bin TL değerinde altın ve ziynet eşyası çaldıklarını söyledi. Polis, zanlıların son olarak 15 Eylül tarihinde de Küçük Kaymaklı bölgesinde Muhtar Yusuf Galeria içerisinde bulunan Altınbaş Kuyumculuk ’un arka vitrin camını kırıp 800 bin TL değerinde pırlanta ve altın çaldıklarını ifade etti. Polis, kuyumcu soygunu ile ilgili soruşturmanın devam ettiğini belirterek, zanlılar Saeıd Rohani, Arash Nourbakhsh, Majıd Emami, Manosur Rajabi’nin 8 gün daha tutuklu kalmasını talep etti. Polis, zanlıların akrabası olan ve aleyhlerine hırsızlık mal kabulü suçundan dava getirilen diğer 5 zanlı Gholamreza Emami, , Sanaz Akbari, Zarınbano Esfandıari, Arezo Afrasıabıan, Nahid Moshar’inin ise ülkede yasal statüsü bulunmadığını göz önünde tutarak tutuklu yargılanmak üzere cezaevinde beklemeleri talebinde bulundu. 

BEŞ KİŞİ CEZAEVİNE GÖNDERİLDİ 

Aktırılan olguları değerlendiren mahkeme, zanlılar Saeıd Rohani, Arash Nourbakhsh, Majıd Emami, Manosur Rajabi’nin soruşturma maksatlı 8 gün daha tutuklu kalmasına emir verdi. Zanlılar Gholamreza Emami, , Sanaz Akbari, Zarınbano Esfandıari, Arezo Afrasıabıan, Nahid Moshar’i ise tutuklu yargılanmak üzere 20 süre ile cezaevine gönderildi.