İran Lideri Temsilcisi ve Tahran Üniversitesi İslamik Düşünce Bölümü Dekanı Hojatol Eslam Kalantari Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) Rektör Vekili Prof. Dr. Necdet Osam’ı makamında ziyaret etti. Söz konusu ziyarette DAÜ’de eğitim alan İran’lı öğrenciler ile Tahran Üniversitesi arasındaki ilişkileri güçlendirmek için bilgi alışverişi yapıldı.

Prof. Dr. Osam, DAÜ’nün öğrenci ve öğretim görevlisi profili, alt yapı olanakları, kampüs yapısı, fakülte ve bölümleri ile akreditasyonları hakkında bilgiler vererek DAÜ’nün uluslararası standartlarda eğitim veren bir dünya üniversitesi olduğunu aktardı. Hojatol Eslam Kalantari DAÜ’de bulunmaktan son derece memnun olduğunu dile getirerek DAÜ’nün başarılarını her zaman takip ettiklerini belirtti. Hojatol Eslam Kalantari, DAÜ’de eğitim alan İran’lı öğrenciler hakkında da bilgiler alarak İran’lı öğrencilere gösterilen ilgi ve ev sahipliğinden dolayı teşekkürlerini iletti. Hojatol Eslam Kalantari, İran ile ilişkileri güçlendirmek adına İran’da eğitim veren üniversiteler ile işbirliği protokolü imzalamanın önemli olduğuna vurguladı.

Prof. Dr. Osam, ziyaret sırasında İran’lı öğrenci profilinden son derece memnun olduklarını belirtti. Ziyaret sonunda Prof. Dr. Osam, Hojatol Eslam Kalantari’ye Kıbrıs’a özgü Lefkara işi pano takdim etti. Söz konusu ziyarette DAÜ Halkla İlişkiler ve Basın Müdür Vekili Murat Aktuğralı da hazır bulundu. 

dsc_0008-005.jpg

received_697525130378613.jpeg