İrfan Nadir 18 Yaş Üstü Engelli Rehabilitasyon Merkezi’nde 3 Aralık Engelliler Günü ve Merkez’in 4. kuruluş yıldönümü nedeniyle etkinlik düzenlendi.

Etkinliği, İçişleri ve Çalışma Bakanı Asım Akansoy, Merkez Kaymakamı Dudu Barkınay, Gazimağusa Kaymakamı Şifa Çolakoğlu ve Belediye Başkanı İsmail Arter de izledi.

Rehabilitasyon Merkezi’ndeki gençler etkinlikte koro halinde şarkı söyleyip, gösteri sundu.

MİNARELİKÖY’ E NGELLİ YAŞAM EVİ, GAZİMAĞUSA’YA YENİ REHABİLİTASYON MERKEZİ

Etkinlikte konuşan İçişleri ve Çalışma Bakanı Asım Akansoy,  düzenlenen etkinliklerin özel gereksinimli gençler için farkındalık yaratma açısından  önemli katkı koyduğunu kaydetti.

Akansoy, Bakanlık olarak tüm gençleri kapsayacak şekilde faaliyetleri geliştirdiklerini kaydetti.

Akansoy, Minareliköy’e engelli yaşam evi yapılmasına ilişkin ihalenin tamamlandığını ayrıca  Gazimağusa’ya yeni rehabilitasyon merkezi binasının temellerinin de ocak veya şubat ayında atılacağını belirtti.

Akansoy, Bakanlık olarak tüm gençleri kucaklayacak şekilde çalışmalarını ileri götüreceklerini vurguladı.

ARTER

Gazimağusa Belediye Başkanı İsmail Arter de,  özel gereksinimli gençlerin sadece bugün değil her zaman hatırlanması gerektiğinin altını çizdi.

Arter,  yerel yönetimlerin ve devleti idare edenlerin özel gereksinimli gençlerin ihtiyaçlarının gereğini yapması gerektiğini ifade etti.

Arter, ülke olarak bu anlamda hizmet noktasında istenilen seviyede olunmadığını belirterek, Belediye olarak gençlerin ihtiyaçlarını göz önünde tutarak ellerinden geleni yapacaklarını söyledi.