“21 Mart Irkçılığa ve Faşizme Karşı Uluslararası Eylem Günü” nedeniyle Güney Lefkoşa’da yürüyüş gerçekleştirildi.

Devrimci İşçi Sendikaları Federasyonu (DEV-İŞ) Genel Başkan Vekili Hasan Felek de etkinliğe katılarak bir konuşma yaptı.

DEV-İŞ’ten yapılan açıklamaya göre, Felek, konuşmasında BM tarafından ırkçılıkla mücadele günü ilan edilmesinden sonra 50 yıl geçmesine rağmen, günümüzde ırkçılığın tüm insanlığı tehdit etmeye devam ettiğini kaydetti.

Felek, ülkede yaşanan sorunların ana kaynağı olan, Kıbrıs sorununun da Amerikan emperyalizminin ve her iki toplumdaki milliyetçi, ırkçı ve şoven çevrelerin yarattığı bir sonuç olduğunu savundu.

Irkçılığın ve milliyetçiliğin Kıbrıslılara yaşattığı acıları, ölümleri, kayıpları, göçleri bir kez daha yaşamamak adına ısrarla ülkemizde Kıbrıs’ta çözümü savunduklarının altını çizen Felek, ırkçı ve faşist çevrelerin yarattığı acıların toplumlara mal edilmemesi gerektiği görüşünü bildirdi.

Felek, geçmişte ve şimdi uygulanan ırkçı ve faşist politikalar yüzünden hayatını kaybeden tüm insanları saygıyla andıklarını belirterek, “Dünyayı ve bölgemizi kan gölüne çeviren ırkçı ve faşist düşünceleri bir kez daha lanetliyoruz.” ifadelerini kullandı.