Ceren Ercih

KKTC Eski Başbakanı İrsen Küçük; cumhurbaşkanlığı seçimleri ile ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Eski Başbakanı İrsen Küçük, Ada TV’de Nihan Yücel’in sunduğu Haftanın Analizi Programı’na katıldı. Yaklaşan Cumhurbaşkanlığı seçimleriyle ilgili çarpıcı açıklamalarda bulunan Küçük, adaylığıyla ilgili net kararı önümüzdeki hafta açıklayacağını söyledi. 

“UBP’NİN BAĞIMSIZ ADAY PEŞİNE DÜŞMESİ MÜMKÜN DEĞİL” 

Cumhurbaşkanlığı aday adaylıklarının erken gündeme geldiğini belirten İrsen Küçük, Cumhurbaşkanlığı seçimlerine aday olabileceğini belirtti. Seçimler için gelen taleplere kulak verdiğini belirten Küçük, adaylığını koymanın iki gerekçesini ise şu sözlerle açıkladı; “ Adaylığımın konması için iki neden ortada. Bir tanesi Ulusal Birlik Partisi’nin (UBP) hala daha direk adayı yoktur. Derviş Eroğlu bağımsız aday olarak çıkmıştır ve UBP’nin yetkili organları sınırlı dahi olsa Eroğlu’nu destekleme kararı almıştır. İkincisi de mevcut adaylardan herhangi biri bariz bir şekilde öne çıkamamıştır. UBP’nin topyekun olarak bir bağımsız adayın peşine düşmesi mümkün değildir.” 

“KENDİMİZİ DEĞİL PARTİYİ ÖN PLANA ÇIKARTTIK” 

Her durumda kendinden önce partiyi ve partinin adını ön plana çıkarma çabasında olduğunu belirten Küçük, Başbakanlık döneminin de tarafsız bir şekilde muhasebesini yaptığını belirtti; “Her şeye rağmen bazı durumlarda katı durum içinde olmanız, öncelikle parti avantajlarını dikkate alarak yaptığımı düşünürüm. Bunların muhasebesi tarafsız olarak yapılmakta. Görebildiğim kadarıyla en çok biz ne yaptık? Partiyi öne çıkarttık, kendimizi öne çıkarmadık” diyen Küçük, karma oyu da desteklemediğini şu sözlerle ifade etti; “Karma oyu hiçbir zaman ne kullandım ne de kullandırttım. Karma oyu kullananlarında her zaman karşısına çıktım çünkü partiye büyük ölçüde zarar veren bir olaydır.” 

“UBP ADAY GÖSTERMEZSE BAĞIMSIZ ADAY OLURUM” 

İrsen Küçük, UBP’nin kendisini aday göstermeme durumda ise bağımsız olarak adaylığını koyacağını ve yahut başka bir adayı destekleyeceğini ise şu sözlerle belirtti; “UBP beni aday göstermeyebilir. Parti adına çıkamam, bende bağımsız çıkma mecburiyetinde kalırım.” 

“HALKIN GENELİ ÇÖZÜM DİYOR” 

Ülkenin cumhurbaşkanından beklentisinin ise Rum tarafı ile çözüm olduğunu belirten Küçük, şunları kaydetti; “Halkın genelinde çözüme bir yakınlık vardır. Çözümün önünü açabilecek, bunu görüşme masasına taşıyabilecek bir lidere ihtiyaç gözükmektedir.”