Diyarbakır'ın Bismil ilçesinde bir iş adamanın 12 yaşındaki çocuğunu kaçırıp ardından aileden fidye isteyen çete polisin başarılı operasyonu sayesinde çökertildi. Kurtarılan küçük çocuk ise ailesine teslim edildi.

Edinilen bilgilere göre; Diyarbakır'ın Bismil ilçesinde geçtiğimiz gün 12 yaşındaki çocuklarının kaçırıldığını ve kendilerinden fidye istendiğine yönelik ailenin polise başvurması sonrası ekipler çocuğu kaçıran şahısların peşine düştü.

Konuya ilişkin Diyarbakır Emniyet müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada bir iş adamının 12 yaşındaki oğlu fidyecilerin elinden kurtarıldığını açıkladı.

Açıklamanın devamında şu ifadelere yer verildi; "16.09.2015 günü Bismil İlçesine bağlı bir köy ve çevresinde yapılan eş zamanlı operasyonda 12 yaşındaki çocuk bağ evinden sağ olarak kurtarılıp ailesine teslim edildi. Fidye amaçlı çocuk kaçırma olayına karıştıkları tespit edilen toplamda 7 şahıs yakalanarak gözaltına alındığı, gözaltına alınan şahısların evlerinde yapılan aramada ise 2 adet ruhsatsız tüfek, 32 adet Fişek, 1 adet sahte nüfus cüzdanı, 4 adet uyuşturucu hap ele geçirilmiştir" denildi.

Gözaltına alınan şahısların sorgusu emniyette sürerken olayla ilgili olarak adli ve idari soruşturmanın titizlikle devam ettiği bildirildi.