Limak Holding Yönetim Kurulu Başkanı ve Elektrik Dağıtım Hizmetleri Derneği (ELDER) Genel Başkanı Nihat Özdemir, Türkiye'nin Rusya'da, Rusya'nın da Türkiye'de önemli yatırımları olduğunu, iki ülke arasındaki gerilimin bir an önce düşmesi gerektiğini söyledi.

NTV canlı yayınında soruları yanıtlayan İş adamı Nihat Özdemir, "Rusya ile ilişkilerimiz çok önemli, sınır komşusuyuz. Rusların Türkiye'de, bizim Rusya'da çok önemli yatırımlarımız var. Devam eden yatırımlarımız olduğu gibi, bundan sonra da Türk iş adamlarının hedef pazarlarından birisi" dedi. İki tarafın da gerilimi düşürücü adımlar atması gerektiğini söyleyen Özdemir, "İlişkilerimizin tekrar eski seviyesine gelmesini ben bir iş adamı olarak, bir yatırımcı olarak beklemekteyim" ifadesini kullandı. Rusya'nın Türkiye'ye en çok turist gönderen ikinci ülke olduğunu belirten Özdemir, krizin Türkiye turizmini de etkileyeceğini anlattı.

LİMAK'IN RUSYA'DAKİ PROJESİ

Rusya'da yaptıkları Rostov Havalimanı inşaatının sürdüğünü ifade eden Özdemir, "Bizim yaptığımız sadece bir tanesi. Türk iş adamlarının hem yatırım olarak hem de taahhüt olarak Rusya'da çok önemli projeleri var. Onların da bizde projeleri, yatırımları var. Her iki tarafın bütün tabanları da bu gerilimin bir an önce söndürülmesi ve ilişkilerin eski seviyeye getirilmesini istiyor" diye konuştu.

YENİ HÜKÜMETTEN BEKLENTİLER

2002'den beri büyüyen Türkiye'nin 2013'ten beri yerinde saydığını ifade eden ekonomik istikrar için siyasi istikrarın şart olduğunu söyledi. Yüzde 4 büyümeyi yeterli bulmadığını ifade eden Nihat Özdemir, 2023 hedeflerine ulaşılabilmesi için bunun üzerine çıkılması gerektiğini anlattı. Özdemir, yeni kabineye güvendiğini de ekledi.

ELEKTRİĞE ZAM BEKLENTİSİ

Nihat Özdemir, elektriğe yüzde 15-20 civarı zam yapılması gerektiğini fakat ilk etapta yüzde ancak 8 yapılabileceğini söyledi. Özdemir, 1 Ocak 2016'dan itibaren elektriğe zam gelebileceğini de savundu.