İzmir'de bir iş adamı, yanında kaldığı kadın arkadaşının evine giren 3 kişi tarafından elektroşokla bayıltıldı. Çıplak fotoğrafları çekilen iş adamı, hareket halindeki otomobilden atlayarak şahısların elinden kurtuldu.

Olay, geçtiğimiz Cuma günü saat 23.00 sıralarında, Buca ilçesinde bulunan bir rezidansta meydana geldi. Manisa'nın Soma ilçesinde kuyumculuk yapan iş adamı A.T., iddiaya göre İzmir'de okuyan üniversite öğrencisi çocuğunun yanına geldi. A.T. daha önce tanıştığı E.Ö. isimli kadının evine gitti. A.T. ve kız arkadaşı E.Ö. ile sohbet ederken kapı zili çaldı. E.Ö. kapıyı açarken eve yüzleri maskeli 3 kişi girerek "Biz polisiz" deyip, A.T.'yi darp etmeye başladı. Bir süre sonra yüzleri maskeli kimliği belirsiz kişiler, A.T.'yi elektroşokla bayılttı. İddiaya göre, şüpheliler iş adamı A.T.'yi soyup çıplak görüntülerini cep telefonu kamerası ile kayda aldı. Şahıslar daha sonra da A.T.'nin cebinde bulunan 4 bin lira, 170 Euro ve cep telefonunu aldı.

HAREKET HALİNDEKİ ARABADAN ATLADI

A.T. baygın haldeyken şüpheliler yazdıkları "Çıplak videon elimizde. Ayağını denk al. Yoksa herkes o videoyu izler. Sesini kıs. Bundan sonra kimsenin karısına kızına bakma" notunu bıraktı. Baygın olan A.T.'yi kollarından ve bacaklarından tutan zanlılar, odadan çıkarıp kimse görmeden rezidansın otoparkında bulunan araçlarına götürdü. Zanlılar rezidanstan araçla ayrıldıktan bir süre sonra kendine gelen A.T., bir anda kapıyı açıp araçtan kendini dışarı attı. Hareket halindeki araçtan atlayan zanlıyı fark eden zanlılar durmayıp kaçtı. Gaspçıların elinden kurtulan A.T. hemen polise giderek durumu anlatıp, "Zanlıların amaçları bana şantaj yapıp para sızdırmaktı. Tuzak kurmuşlar. Sanıkların hepsinden şikayetçiyim" dedi.

EVİNE GİTTİĞİ ARKADAŞINDAN TECAVÜZ İDDİASI

Şikayet sonrası harekete geçen polis ekipleri, rezindanstaki güvenlik kamera kayıtlarını incelemeye aldı. Polis, A.T.'yı kaçırmaya çalışanların S.T., Y.E. ve O.Ç. olduğunu tespit etti. Evli olan kuyumcu A.T.'nin evine gittiği kız arkadaşı E.Ö. ve zanlılardan S.T. polis ekiplerince yakalandı. Polisteki ilk ifadesinde S.T. suçlamaları kabul etmezken A.T.'yi tanıdığını belirten E.Ö., "A.T. olay günü beni arayıp yanıma gelmek istediğini söyledi. Başta kabul etmedim. Eve geldi, sohbet etmeye başladık. Birden saldırıp tecavüz etmeye kalkıştı. Elinden zor kurtuldum. Odaya gidip telefonla S.T.'den yardım istedim. 3'ü eve gelip beni A.T.'nin elinden kurtardı" dediği ileri sürüldü.

2 ZANLI TUTUKLANDI, 2'Sİ ARANIYOR

Emniyetteki işlemleri tamamlandıktan sonra adliyeye sevk edilen zanlılar A.T. ve E.Ö. "yağma, kasten yaralama, şantaj ve tehdit" suçlamalarından tutuklandı. Öte yandan mahkeme yakalanamayan zanlılar Y.E. ve O.Ç. hakkında da yakalama ve gıyabi tutuklama kararı verdi. Polis, zanlılardan Y.E. ve O.Ç.'nin yakalanması için çalışma başlattı.

TAŞIMA GÖRÜNTÜLERE YANSIDI

Öte yandan zanlılarca rezidansta bayıltıldıktan sonra A.T.'nin otoparkta bulunan araca götürülmesi güvenlik kamera kayıtlarına yansıdı. Görüntülerde, rezidans dairesinden çıkarılan iş adamı A.T. şüphelilerce ellerinden ve kollarından tutularak koridordan kimse görmeden otoparka indiriliyor. Daha sonra zanlılar, A.T.'yi araca bindiriyor.