‘Kadın Emeğinin Ekonomiye Kazandırılması Projesi’ kapsamında, Haziran-Temmuz aylarında yapılacak eğitimler için kayıtların başladığı açıklandı.

İş Kadınları Derneği tarafından yapılan açıklamada, 0533 828 5777 numaralı telefondan, proje koordinatörü Tigün Ertanın’a kayıt yapılması gerektiği belirtildi.

Proje kapsamında kamuoyuna ulaşmak amacıyla Perşembe günü saat 18.00’da Lefkoşa Surlar İçi’nde bulunan İş Kadınları Derneği Köşkü’nde panel yapılacak. Panele konuşmacı olarak; Girişimci, Ekonomist Necdet Ergün ile DAÜ-KAEM Başkanı Doç. Dr. Süheyla Erbilen katılacak.

“KADIN GİRİŞİMCİLİĞİNİN ARTIRILMASI HEDEFLENİYOR”

Açıklamada, İş Kadınları Derneği ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nın ortaklığı ve Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) Kadın Araştırmaları Merkezi’nin desteği ile uygulamaya konulan "Kadın Emeğinin Ekonomiye Kazandırılması Projesi"nin kadın üretkenliğinin farkındalığının oluşması ve kadın girişimciliğinin artırılması amacıyla hayata geçirildiği belirtildi.

‘Kadın Emeğinin Ekonomiye Kazandırılması Projesi’ kapsamında, farkındalık çalışmaları ile birlikte kadınların iş fikirlerine hayat vermek amacıyla eğitimler verilecek. Bu eğitimler arasında; kadın emeğinin farkındalığı, girişimcilik, KKTC’de iş kurma, kredi ve hibe imkanları ile iş planı hazırlama gibi konular yer alacak. Eğitimler; Lefkoşa, Girne, Güzelyurt, Gazimağusa, İskele, Karpaz olmak üzere 6 merkezde gerçekleşecek. Eğitimler sonucunda, iş fikri olan ve eğitimler desteği ile iş planını hazırlayan kadınların finansman desteğine ulaşmaları sağlanacak.

Ülkenin ekonomik kalkınma ve büyümesine katkı sağlama, işsizliğin azaltılması, aile refahının artırılması ve daha sağlıklı nesiller için kadın emeğinin ekonomiye kazandırılmasının hayati önem taşıdığı inancının dile getirildiği açıklamada, projenin KKTC’nin her bölgesine ulaşarak, hem kentte hem de kırsal kesimdeki kadınların iş fikirlerini hayata geçirmeyi ve ekonomiye kazandırmayı hedeflediği kaydedildi.