İş Kadınları Derneği, kendilerini derinden yaralayan Girne dağ yolundaki trajik trafik kazası gibi üzücü kazaların olmaması ve daha fazla canın kurban edilmemesi için yetkililerin tüm ülke trafiğine dönük acil önlem almasını ve denetimsizliğin hızla ortadan kaldırılmasını istedi.

İş Kadınları Derneği, yaptığı açıklamada, sıkça yaşanan ölümlü veya yaralanmayla neticelenen trafik kazalarında altyapı sorunu, yolların trafiğe elverişli veya yeterince güvenli olmayışı, yeterli aydınlatmadan yoksun olması, trafik güvenlik tedbirlerinin yetersizliği, denetimsizlik gibi unsurların büyük rol oynadığına inandıklarını belirtti.

Tedbirlerin alınmasının tek başına kazaların önlenmesinde yeterli olmayacağını ve toplum olarak herkese görev düştüğüne işaret eden dernek, trafikte seyrederken azami dikkat ve ihtimamı göstererek, trafik kurallarına uyulması gerektiğinin bilincinde bazı hususlara dikkat çekti.

Dernek, hükümeti ve tüm ilgili tarafları göreve çağırarak, yapılması gerekenleri şöyle sıraladı:

“Tehlike arz eden, bozuk ve altyapı sorunları olan yollarımız daha güvenli bir hale getirilmeli. Bilhassa ağır vasıtalar, iş araçları, toplu taşıma araçlarıyla ilgili kurallara uyulup uyulmadığının kontrolü amaçlı denetimler artırılmalı. Gerekli cezai müeyyidelerin uygulanması, mevcut kuralların yeniden gözden geçirilerek, medeni ülkelerin standartlarına getirilmesi için çalışma yapılmalı. Suçlara uygulanacak cezai müeyyidelerin ağırlaştırılması ve/veya alternatif yaptırım modelleri geliştirilerek, yürürlüğe konulmalı. Mevcut saat uygulamasının değiştirilerek, tabiatın gereği olan ve tüm dünyada kabul gören saat uygulamasına geri dönülmeli”