Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın iş sağlığı ve güvenliği konularında kamuoyunda  farkındalık yaratma amacıyla düzenlediği; “İş Sağlığı ve Güvenliği” temalı Kamu Spotu Film Yarışması’na yollanan eserler Perşembe günü YDÜ İletişim Fakültesi’nde değerlendirilecek.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı basın ve hakla ilişkiler bürosundan yapılan açıklamaya göre, başvuru süresi 16 Ocak’ta sona eren yarışmaya toplam 43 eser yollandı.

Yarışmada birinci olacak esere 5 bin TL, ikinciye 3 bin TL ve üçüncüye ise 2 bin TL tutarında para  ödülü verilecek.

Ünlü Kıbrıslı Türk Yönetmen Derviş Zaim’in de  jüride yer aldığı yarışmada ödüle layık görülen eserler, yerel televizyon kanallarında “Kamu Spotu” olarak yayınlanacak.

Jüride ayrıca Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Müsteşarı İsmet Lisaniler, İş Sağlığı ve Güvenliği Uzmanları Birliği’nden İSG Uzmanı Umut Kurşun,  Doğu Akdeniz Üniversitesi’nden Yrd. Doç.Dr. Yetin Arslan, Girne Amerikan Üniversitesi’nden Doç. Dr. Elif Asude Tunca, Lefke Avrupa Üniversitesi’nden Levent Dumanlı, Orta Doğu Teknik Üniversitesi’nden Seyhan Özmenek, Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi’nden Yrd. Doç.Dr. Birsel Matara ve Yakın Doğu Üniversitesi’nden Doç.Dr. Fevzi Kasap görev yapıyor.

untitled-1-793.jpg