Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından düzenlenen “İş Sağlığı ve Güvenliği” konulu kamu spotu film yarışmasına katılan 43 eser dün Yakın Doğu Üniversitesi İletişim Fakültesi’nde üyeleri tarafından değerlendirildi.

5 filmin ödül almaya hak kazandığı yarışmada birincilik ödülünü Sezin Telli Tügen, ikincilik ödülünü Mahmut Yıldırım- Ahmet Serdar ve üçüncülük ödülünü Ali Fakıoğlu-Derviş Bulut-Hamit Batuhan Bekir kazandı.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre, iş sağlığı ve güvenliğine dikkat çekmek ve bu konuda kamuoyunda farkındalık yaratmak amacıyla düzenlenen yarışmada birinci seçilen eserin sahibine 5 bin TL, ikinci seçilen eserin sahibine 3 bin TL ve üçüncü seçilen eserin sahibine 2 bin TL para ödülü verilecek.

İş Sağlığı ve Güvenliği konulu Kamu Spotu film yarışmasında dereceye giren ilk üç filmin yanı sıra, jüri tarafından iki eser de mansiyon ödülüne layık görüldü. Yusif Alakbarzade ve Hüseyin Doğuş Bozkurt-Rıdvan Arifoğlu’nun eserleri mansiyon ödülü almaya hak kazandı.

Dereceye girenlere ödülleri, ilerleyen günlerde düzenlenecek ödül töreniyle verilecek.