Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından 27 Nisan -26 Haziran tarihleri arasında, İş sağlığı ve güvenliği alanında önleyici ve koruyucu hizmetler veren kişilerin sertifikalandırılması amacıyla düzenlenen İş Sağlığı ve Güvenliği Uzmanlık Kursu, bugün İntergaz tesislerinde kursiyerlere yönelik gerçekleştirilen yangın söndürme eğitimiyle tamamlandı.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Aziz Gürpınar da, kursun son gününde yangın eğitimi alan kursiyerleri eğitim alanında ziyaret etti.

Gürpınar yaptığı konuşmada, bakanlığın iş sağlığı ve güvenliği alanında hayata geçirdiği tedbirler hakkında bilgi verdi. İş sağlığı ve güvenliği uzman sayısının arttırılmasının alınması gereken bir önlem olduğuna dikkat çeken Gürpınar, piyasada mevcut uzman sayısının yeterli olmadığını, kurs ile daha çok sayıda iş sağlığı ve güvenliği uzmanı yetiştirmeyi hedeflediklerini söyledi.

85 kursiyerin İş Sağlığı ve Güvenliği Uzmanlık eğitimi aldığını ifade eden Gürpınar,  daha sağlıklı ve güvenli işletmelerin sayısının artmasında uzmanların önemli rol oynayacağına inanç belirtti ve kursiyerlere yangın eğitimi verilmesine imkan tanıyan İntergaz firması yetkililerine teşekkür etti.

Temmuz ayında düzenlenecek sınavda başarılı olacak kursiyerler, ilgili yasa kapsamında iş sağlığı ve güvenliği uzmanlık sertifikası almaya hak kazanacak.

Sertifika sahibi kişiler, işyerlerinde iş sağlığı ve güvenliği alanında Yasa’nın öngördüğü koruyucu ve önleyici tedbirlerin alınmasına dönük hizmet verebilecek.

1435333626.jpg

1435333630.jpg

1435333629.jpg

1435333628.jpg