Kıbrıs Türk Tabipleri Birliği (KTTB), çalışma yaşamında işyeri güvenliği ve meslek hastalıklarıyla ilgili durum tespiti, mevzuattaki eksiklikler ile neler yapılması gerektiği konusunu incelemek amacıyla 21-22 Mayıs tarihlerinde “İş Sağlığı ve Meslek Hastalıkları Çalıştayı” düzenliyor.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı, Çevre ve Doğal Kaynaklar Bakanlığı, işveren örgütleri, İş Sağlığı ve Güvenliği Uzmanları Birliği,  sendikalar, üniversiteler, baro ve Taş Ocakları Vakfı katkılarıyla yapılacak çalıştayda, ortaya konulacak sonuçların tartışılacağı bir de panel yer alacak.

Çalıştayda ayrıca KTTB, Sağlık Bakanlığı ve Çalışma Bakanlığı katkılarıyla taş ocaklarında çalışan yaklaşık 100 işçinin meslek hastalıkları ve işle ilgili hastalıklar açısından değerlendirilmesinin amaçlandığı klinik çalışmaya ait sonuçlar da kamuoyuyla paylaşılacak.

Konular “İş Sağlığı ve Güvenliği Uygulamaları” ,“ İş Sağlığı ve Meslek Hastalıkları Mevzuatı” ve “Meslek Hastalıkları Konusunda Mevcut Durum”  olmak üzere üç ana başlık olarak üç ayrı masada tartışılacak.

AÇILIŞ

Kıbrıs Türk Tabipleri Birliği merkez binasında yer alacak çalıştay, 21 Mayıs Perşembe sabahı saat 09.00’da başlayacak. Kurultayın açılışında Sağlık Bakanı, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı, Çevre ve Doğal Kaynaklar Bakanı birer konuşma yapacak.

Açılışın ardından, panele sunulacak bildiriler hazırlanacak.

Çalıştayın ikinci günü ise “İş Sağlığı ve Meslek Hastalıkları Paneli” gerçekleştirilecek. Bildiri sunumlarının yapılacağı panelde ayrıca Göğüs Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. İbrahim Akkurt  da konuşacak.

Taş ocaklarında çalışan işçilerde yapılan Pünomokonyoz taramasına ait sonuçların sunumunun ardından sonuç bildirgesi hazırlanıp, sunulacak.