Kıbrıs Türk İşadamları Derneği (İŞAD), Ercan Havalimanı ihalesi ile ilgili tüm konuların en başından itibaren ele alınmasını ve ihale süreciyle beraber tüm olayların incelemesinin istedi.

İŞAD, inceleme sonrası ortaya çıkacak raporun da kamuoyuyla paylaşılmasını ve eğer ihmali olanlar varsa gerekenin yapılmasını talep etti.

İŞAD yazılı açıklamasında, ülkede özelleştirmeyi ve bazı alanlarda da liberalleşmeyi desteklediğini belirterek, ancak tüm bunlar yapılırken devletin; “üretici-işletmeci” olduğu alanlardan çıkarken asla “tekelleşmeye” veya “denetimsizliğe” izin verilmemesini savunduğunu vurguladı.

İŞAD, bu çerçevede özelleştirildiği günden itibaren Ercan Havalimanı hakkında rahatsızlıklar,  şüpheler ve bilgi kirlilikleri ortaya çıktığını işaret ederek, şunları kaydetti:

“Bu durum ülkedeki tüm işadamlarını kamuoyunu ve işletmeciliği yapan şirketi rahatsız etmektedir.

Son günlerde, Ercan Havalimanı ile ilgili yeni bir iddia ortaya atılmış ve bir kez daha kamuoyu vicdanı rahatsız oluştur. Ancak kanaatimizce özellikle de içinden geçilen bu hassas politik süreçte doğru pozisyon almaya çalışan Hükümetin de konsantrasyonunda ve güvenirliliğinde yıpranmaya neden olmadan sürecin doğru zemine oturtularak ilerlemesi gerekmektedir.

“TARTIŞMALAR MEDYA ÜZERİNDEN DEĞİL, MECLİS’TE”

İŞAD olarak bizler, bağımsız Ombudsman tarafından ortaya konulan iddiaları çok önemli buluyoruz ama bu tartışmaların medya üzerinden değil devlet mantığı korunarak ve konunun tüm denetim organlarına ek olarak Meclis’teki ilgili komitede de araştırılmasını ve tartışılmasını öneriyoruz.

Ancak Ombudsman veya benzeri denetçinin ve Meclis komitesinin, Ercan’ın özelleştirilmesiyle ilgili kamuoyu nezdinde sürekli spekülasyon yaratan Ercan ile ilgili tüm konuları en başından itibaren ve hatta ihale süreciyle beraber incelemesini ve çıkacak raporun da kamuoyuyla paylaşılmasını ve eğer ihmali olanlar varsa da gerekenin yapılması konusunda görüşümüzü saygıdeğer kamuoyuna iletiyoruz.”