Kıbrıs Türk İşadamları Derneği (İŞAD), Kıbrıs Türk halkının Mustafa Akıncı’yı yüzde 60 oyla Cumhurbaşkanı ve yeni lider olarak seçmesinin dünyaya güçlü bir çözüm inancı ile 11 Şubat 2014 tarihli ortak metinde zemin ve çerçevesi tanımlanan federal devlete inancını gösterdiğini kaydetti.

Başkan Metin Şadi tarafından yapılan açıklamaya göre, İŞAD yetkilileri Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’yı ziyaret ederek, yeni görevinde başarılar diledi.

Akıncı’ya hitaben “Artık Kıbrıs’ta çözüm zamanıdır. İŞAD olarak, tam da beklediğimiz gibi seçildiğiniz andan itibaren hem Kuzey, hem Güney hem de uluslar arası toplum nezdinde çözüm yönünde müthiş bir sinerji yarattınız. Hemen akabinde müzakereci olarak Sn. Özdil Nami’yi de atamanız her bakımdan takdire şayan ve tüm kesimlere çözüm yönünde verilen çok büyük bir mesajdır” diyen Şadi, müzakerelerin en kısa sürede kapsamlı bir çözümle sonuçlanmasını istediklerini belirtti.

Süreçte esas hedefi saptırmayacak, çözümün ana unsurları dışında GYÖ’ler ile  desteklenmesi gerektiğine inanç belirten Şadi,  bu kapsamda iki tarafın bu yönde atmaya başladığı  adımların  artarak devam etmesini arzuladıklarını kaydetti.

Şadi, İŞAD’ın seçim sonuçlarını; “değişim ve dönüşüm” açısından yeni bir dönemin başlangıcı; Cumhurbaşkanı Akıncı’yı da yeni dönemin ruhuna uygun önemli bir aktör olarak gördüğü ifade etti.

Kıbrıs Türk halkının Kıbrıs sorunun çözülmesi hem de hayatın her alanında yaşam kalitesi ve refahın artmasını istediği görüşünü savunan Şadi, bunun için ülkede; “mali, ekonomik, idari, mevzuatlar anlamında kapsamlı yapısal reformlar” yapılması gerektiğini ileri sürdü.

Akıncı’nın; “cesur, kişilikli, inisiyatif alabilen, sorumluluk sahibi, vatansever liderliğini”ne çok ihtiyaç olacağını ifade eden Şadi, bu süreçte Cumhurbaşkanı Akıncı’ya destek ve işbirliğine hazır olduğunu kaydetti.

Şadi açıklamasında ülkede; “teknokrat kabineden oluşan bir reform hükümeti ile ulusal koalisyon” kurulmasına ihtiyaç olduğunu da savundu.