Kıbrıs Türk İşadamları Derneği (İŞAD), Güney Kıbrıs’taki Rum siyasi parti liderleri ve halkına, 2016’da çözüm hedefine ulaşılabilmesi için liderlerinin arkasında durmaları ve cesaretlendirmeleri çağrısında bulundu.

İŞAD’ın yazılı açıklamasında, Rum tarafında dün bir grubun eylem yapıp yolları kesmesi ve tehditler savurması eleştirildi.

Bu eylemlerin güvenlik ve garantiler konusundaki ısrarların ne kadar haklı ve vazgeçilemez olduğunun ispatı olduğunu vurgulayan İŞAD, liderlerin Kıbrıs’ın geleceğini belirleyici önemli kararlar alınmasını gerektiren siyasi bir sınavdan geçtiğini vurguladı.

Açıklamada, şunlar kaydedildi:

“Bu sınav eğer başarılı bir şekilde verilirse Kıbrıs tarihinde yeni bir dönem ve sayfa açılacaktır; başarılı olmaz ise üzgünüz ki bu sefer bu sınav Kıbrıslıların son federasyon çabası olarak tarihe geçecektir. Yarın yapılacak toplantı, Kıbrıslılar için çok önemli bir işaret verebilecek niteliktedir.

Biz İŞAD olarak bu sürecin başarıyla tamamlanması yönünde irade koymuş ve kendi kısıtlı imkanlarını bu yönde seferber etmiş kalıcı bir çözümünün Kıbrıs halkları, Anavatan Türkiye dahil tüm bölge veya ilgili devletlerin lehine olacağına inanıyoruz.

Son 15 gündür yaşananların Kıbrıs’ın geçtiği bu önemli dönüm noktasında pozitif yönde yol gösterici olabileceğine inanmaktayız.

Demokrasi sınavını başarı ile atlatan Anavatan Türkiye’nin demokratik yöntemle seçilmiş Kıbrıs müzakerecilerine, çözüm yolunda verdikleri desteğin devamını ve cesaretlendirmelerini beklediğimizi belirtiyoruz.

Rum tarafındaki parti liderlerinin ve halkın ise Türkiye’deki başarısız darbe girişiminin atlatılmasının,  biz Kıbrıslılar için ne kadar büyük avantaj ve önemi olduğunu iyi değerlendirip, bir an evvel ve 2016 sonu hedefiyle liderlerinin arkasında durmalarını ve onu cesaretlendirmelerini bekliyoruz.”