Suna Erden

Narkotik ve Kaçakçılığı Önleme Ekipleri tarafından önceki gün Girne’de gerçekleştirilen operasyonda 20 gram kokain ve 4 gram hintkeneviri türü uyuşturucu madde ele geçirildi. Operasyonda Quickwin eski sahibi eğlence mekânı işletmecisi Alkın Günbatı tutuklandı. Hakkında soruşturma başlatılan zanlı dün Girne’de mahkemeye çıkarıldı. 

KURU OTLARI KARIŞTIRIRKEN YAKALANDI 

Duruşmada operasyona dair bilgileri aktaran polis, önceki gün saat 10.00 sıralarında Beylerbeyi’nde Dereboyu Sokak üzerinde evinin yakınında bulunan arazide kuru dal ve otları karıştıran zanlının hareketlerinden şüphelenilmesi üzerine polis ekiplerinin zanlının üzerinde arama yapmaya kalktığını söyledi. Polis, aranmak istenen zanlının karşı koyması üzerine makul kuvvet kullanılarak gözaltına alındığını söyledi. 

KAVANOZDA 20 GRAM KOKAİN 

Gözaltına alınan zanlının evinde arama yapıldığını kaydeden polis, yatak odasındaki dolapta bulunan deri ceketin cebinde içinde uyuşturucu olan bir adet sarma sigara bulduklarını ifade etti. Polis, daha sonra zanlının ilk tespit edildiği kuru dallar ve otlar arasında arama yapıldığını, siyah çöp poşetine sarılı cam kavanoz ve içerisinde şeffaf naylona sarılı iki paket halinde 20 gram kokain bulunduğunu söyledi. Polis, ayrıca zanlının evinin terasında da 4 gram hintkeneviri türü uyuşturucu bulduklarını açıkladı. Zanlı hakkında soruşturma başlatıldığını, incelenecek kamera görüntüleri olduğunu ve alınacak ifadeler bulunduğunu kaydeden polis, zanlının 3 gün süre ile tutuklu kalmasını talep etti. 

İYİ SENARYO 

Polisin ardından söz hakkı verilen zanlı, köpeklerini gezdirdiğini, o esnada içtiği sigarayı attığını ifade ederek, “Sigara sönmemişti. Kuru dalların arasına düşünce yangın çıkmasın diye almaya çalışıyordum. O esnada birkaç kişi üstüme çullandı. Altı tane şirketim ve birçok düşmanın var. Onların polis olduğunu bilmediğim için direndim. Orada bulunan uyuşturucu ile ilgim yok” iddiasında bulundu. Zanlı evinde ceket cebinde bulunan uyuşturucu madde ile ilgili de “İşlettiğim eğlence mekânı şuanda tadilatta. Bazı müşteriler eşyalarını unutmuştu. Ben de tadilat bitene kadar unutulan eşyaları eve getirdim. Ceket bana ait değil” iddiasında bulundu. Aktarılan tüm olguları değerlendiren mahkeme zanlı hakkında 3 gün tutukluluk emri verdi.