Birleşik Kıbrıs Partisi (BKP), hayvan üreticilerinin eylemine destek belirtti.

Konu ile ilgili yazılı bir açıklama yapan BKP Merkez Yürütme Kurulu üyesi Dr. Ahmet İşbeceren, ülkede kaos yaşandığını, sorunun esas kaynağının planlı bir tarım ve hayvancılık politikasının olmaması olduğunu savundu.

Tarım ve hayvancılığın birlikte planlanması gereği üzerinde duran İşbeceren, ihtiyaç fazlası süt bulunduğundan devlet ve özel sektörün üreticiyle oynadığını”, girdilere astronomik zam yaparken süt fiyatlarını düşürdüğünü ve insanları hayvanlarını besleyemez duruma getirdiğini kaydetti.

Sadece üretimi değil tüketimi de planlamak gerektiğini belirten İşbeceren “Şu anda marketlerin raflarını dolduran süt ürünlerinin önemli bir kısmı ithal ürün olması, yerli üretimin piyasada tüketilmesini engellemektedir” diyerek, kötü yönetimin sorumluluğunun üreticiye yüklenemeyeceğini  ifade etti.

“Yerli üretim teşvik edilirken ithalatta sınırlama şarttır” diyen İşbeceren, gelişmiş devletlerde uygulanan tarım politikalarının örnek alınmasının gerekli olduğunu belirtti.

İşbeceren, “BKP, üreticilerin haklı taleplerinin dikkate alınmasının kaçınılmaz olduğuna inanmaktadır… Su, mazot, arpa fiyatları artarken üreticinin bir avuç tüccarın eline mahkum edilmesi bu sektörün sonunu getirmiştir” ifadelerini kullandı.