Bursa'da, Şanlıurfa'ya mevsimlik işçi götüren bir minibüs ile kamyonet çarpıştı. Kazada minibüste bulunan çoğunluğu kadın olan 9 kişi yaralandı.

Kaza, akşam saatlerinde Orhangazi-İznik Karayolu Boyalıca Mahallesi yakınlarında meydana geldi. Alınan bilgilere göre, Çanakkale'nin Biga ilçesinden Şanlıurfa'ya gitmek için Celal M. (44) idaresindeki 63 EV 711 plakalı minibüs, Orhangazi'de bulunan yakınlarında mola verdikten sonra akşam saatlerinde Şanlıurfa'ya gitme üzere yeniden yola çıktı. Minibüs, Orhangazi-İznik istikametine seyir halindeyken Boyalıca Mahallesi yakınlarında yol kenarından aniden yola çıktığı ileri sürülen İsmail A. (39) idaresindeki 16 FBV 73 plakalı kamyonetle çarpıştı. Çarpmanın şiddeti ile mevsimlik tarım işçisi taşıyan minibüs zeytinliğe uçarak devrildi.

Kazada kamyonet sürücüsü ile minibüste bulunan çoğunluğu kadın 9 kişi yaralandı. Kaza nedeniyle Orhangazi, Gemlik ve İznik'ten çok sayıda ambulans olay yerine sevk edildi. Yaralılar çevreden de yetişen vatandaşların yardımı ile minibüsten çıkarıldı. Yaralılar ambulanslarla Orhangazi, Gemlik ve İznik Devlet Hastanelerine kaldırılarak tedavi altına alındı.

Kaza sonrasında Orhangazi-İznik karayolunda bir süre trafik kontrollü olarak sağlandı. Kaza sonrasında Orhangazi ve İznik Jandarma Komutanlığına bağlı ekipler bölgede güvenlik önlemi alırken, yaralıların kaldırılmasından sonra trafik normale döndü. Kaza yapan ve hurdaya dönen araçlar ise çekici yardımı ile bulunduğu yerden kaldırıldı. Jandarma ekipleri kaza ile ilgili soruşturma başlattı.

İşçileri taşıyan minibüs ile kamyonet çarpıştı: 9 yaralı

İşçileri taşıyan minibüs ile kamyonet çarpıştı: 9 yaralı

İşçileri taşıyan minibüs ile kamyonet çarpıştı: 9 yaralı

İşçileri taşıyan minibüs ile kamyonet çarpıştı: 9 yaralı