İş Sağlığı ve Güvenliği Uzmanları Birliği (İSG-BİR) Başkanı Uğur Ergün, ülkede,  yüksekte çalışma tehlikesine karşı alınmayan önlemler nedeniyle büyük oranda ölümle karşılaşılan kazalar yaşandığına dikkat çekerek, yüksekte çalışma konusunda eğitim, gerekli ekipmanlar ve kişisel koruyucu donanımlar ile tüm güvenlik önlemlerinin sağlanması gerektiğini vurguladı.

İSG-BİR Başkanı Ergün, 4-10 Mayıs İş Sağlığı ve Güvenliği Haftası nedeniyle yaptığı açıklamada, inşaat kolunun en tehlikeli iş kollarından biri olduğunu belirterek, bu iş kolundaki kazalara ve meslek hastalıklarına dikkat çekti.

ILO verilerine göre gelişmiş ülkelerde inşaat işçilerinin, diğer sektörlerde çalışan işçilere oranla 3-4 kat daha fazla kazaya uğrama riski altında olduklarını vurgulayan Ergün, gelişmiş ülkelerde bu riskin 6 kata kadar çıktığını 3,4 metre üzerinde çalışırken düşen insanların yüzde 85’inin hayatını kaybettiğini belirtti.

Ergün,  İSG Haftası çerçevesinde 7 Mayıs tarihinde, saat 15.00’te, Orta Doğu Teknik Üniversitesi Kuzey Kıbrıs Kalkanlı Kampusu Kültür Kongre Merkezi’nde, ODTÜ ve Yüksek İşler firması ile “Yüksekte Güvenli Çalışma Semineri” vereceklerini belirtti.