Fas'ın Kazablanka kentinden Atatürk Havalimanına gelen ve Almanya'ya gitmeye çalışan 8 zanlı, IŞİD'e katılacakları şüphesiyle gözaltına alındı. Zanlıların birinin üzerinde İstanbul'dan Almanya'ya nasıl kaçak gidileceğini anlatan bir kroki çıktı.

Fas'ın Kazablanka kentinden Atatürk Havalimanına gelen ve sığınmacı gibi davranan Nasıl Y. ile Soufiane H, Aissa M., Salahaddin A., Said S., Mouhssıne El A, Mustapha M. ve Ayoub S. isimli 8 kişi havalimanında polis tarafından gözaltına alındı. Şüphelilerin üst araması sırasında Nasıl Y. isimli şahsın cebinden İstanbul'da başlayıp İzmir, Yunanistan, Sırbistan ve Macaristan üzerinden Almanya'ya nasıl gidileceğine dair kağıt üzerine çizilen kroki çıktı.

IŞİD üyesi olduğu ileri sürülen şüphelilerin, İstanbul'da turizm amaçlı gezi yapacaklarını ve bir otelde rezervasyonları bulunduğunu belirtmeleri üzerine belirtilen otelin yetkilileriyle görüşen polis, bildirilen kişilerin isimlerine ait rezervasyon kayıtlarının olmadığı sonucuna ulaştı. Gözaltına alınan şüphelilerin, sığınmacı gibi davranarak yasa dışı yolla Almanya'ya gitmeyi planladıkları iddia edildi. Emniyetteki işlemleri devam eden zanlıların varış noktasının Almanya olmasına ilişkin çok yönlü soruşturma başlatıldı.

IŞİD zanlılarının üzerinden çıkan kaçış krokisi

IŞİD zanlılarının üzerinden çıkan kaçış krokisi