Suruç Kaymakamı Abdullah Çiftçi, IŞİD terör örgütünün Türkiye topraklarından geçiş yaptığı iddialarını yalanladı.

Suriye sınırına gelen Suruç Kaymakamı Abdullah Çiftçi, sınırdaki son gelişmelerle ilgili bilgi verdi. Kaymakam Çitçi, "Bugün 127 yaralı ülkemize alındı. Yaralılardan 3'ü hastanede 1'i ise sınırda vefat etti. Sabah saat 05.15 civarında sınır kapısına yönelik ilk patlama meydana geldi. Daha sonra saat 11.02'de ikinci bir patlama gerçekleşti. Patlamaların ikisi de yakın yerlerde meydana geldi. Bu patlamaların kamera görüntüleri basınla paylaşıldı. Patlamayı gerçekleştiren araçların Kobani merkezindeki ana caddeden gelerek patlamayı gerçekleştirdikleri görülüyor. Kobani'deki çatışmalar düşük yoğunluklu olarak birkaç noktada devam ediyor. Sabahki çatışmalara nazaran çatışmaların şiddeti azalmış durumda. IŞİD militanlarının bazı sivil vatandaşları esir aldıkları ve bunun pazarlığının devam ettiği bilgisi geliyor. Bu çatışmaların çok uzun sürmeyeceğini değerlendiriyorum" dedi.

"KARA PROPAGANDA VE ART NİYETLİ YAYINLAR"

"Yaklaşık 45-50 kişilik bir grup olarak geldikleri ve YPG kıyafetleri giyip Güney'den Carablus Bölgesi'nden 12 araçla geldikleri gibi teyide muhtaç bilgiler var" diyen Kaymakam Çiftçi, "Bazı noktalara keskin nişancılar yerleştirip baskı oluşturdukları bilgisini alıyoruz. Yaklaşık 5 ay gibi bir süredir Kobani'de huzur vardı. Maalesef bu ramazan ayında sabah saatlerinde çatışma sesleri ve çatışma görüntüleriyle uyandık. Muhtemelen Kobani içindeki unsurlarının o tarafa kaydırdıkları sadece asayiş birliklerinin kaldıkları YPG güçlerinin çok kalmadığı bunun da IŞİD tarafından bir fırsat bilinmesi sonucu bu durumu değerlendiren IŞİD'in gelemediği noktaya kadar gelebildiğini görüyoruz. Kobani yönetiminden yaptığım görüşmelerde de onlarda çok net bir şekilde bu araçların ve kişilerin Güney'de Carablus tarafından geldiğini söylüyor. Dolayısı ile bunun aksi kara propaganda ve art niyetli yayınlardır" dedi.

"Şimdilik 250 civarında bir grup sınırda bekliyor. Yalnız bugün sınırdan bir alım yapılmayacak" diyen Kaymakam Çiftçi, "Bu hem bizim hem Kobani yönetiminin hem de buradaki yerel yönetimin isteği. Çünkü bir alım yapılınca bir panik havasının oluşacağı yönünde ve ciddi bir göçle karşılaşılabileceği düşünülüyor. Şu anda kitlesel bir göçü gerektirecek durum söz konusu değil. Çatışmanın uzun süreceğini düşünmüyoruz. Sınıra gelenlerin su ve gıda ihtiyaçları karşılanıyor. Türkiye'ye alımları yapılmayacak" şeklinde konuştu.