Bağımsızlık İttifakı Konsey Başkanı Hasan Yılmaz Işık, görüşmelerle ilgili son gelişmeleri Meclis gündemine alması için hükümete ve Meclis Başkanı Sibel Siber’e çağrı yaptı.

33 sivil toplum örgütünden oluşan Bağımsızlık İttifakı adına yazılı bir açıklama yapan ve Kıbrıs konusunda değinen Işık,“Her anlaşmanın eşiğine gelindiğinde Rumlar çark ediyor. Süreci, anlaşma için değil tavizlere taviz katmak, Kıbrıs Türk halkının var olan haklarını ellerinden almak için kullanıyorlar” ifadesine yer verdi.

Rum Liderin Birleşmiş Milletler Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada Kıbrıs Türk halkının hak, hukuk ve endişelerine saygı göstermediğini savunan Işık, Rum liderin Kıbrıs Cumhuriyeti’nin yıkılmasında Kıbrıslı Türklerin ve Türkiye’nin sorumlu olduğu imajını yaratmak istediğini de iddia etti.

Işık, “Konuşmasında muhatabı Akıncı’ya saygısızlık ve samimiyetsizlik yapan Anastasiadis’in varılan anlaşmaları bile çarpıtması güvenilir olmadığını gösteriyor. Bunlar, bir anlaşmadan sonra devlet otoritesine ağırlıkla sahip olacak Rumlarının geçmişte şahit olunan çağdışı emellerinin sinyalleri” dedi.