Bağımsızlık İttifakı iki halk arasında sürdürülen görüşmeler ve yapılacak bir anlaşmanın BM parametreleri uyarınca tüm tarafların da kabul ettiği Kıbrıs Türk halkı ve Kıbrıs Rum Halkının siyasi eşitliği esasına dayandığını bildirdi.

Bağımsızlık İttifakını oluşturan 33 STÖ adına yazılı bir açıklama yapan Konsey Başkanı Hasan Yılmaz Işık, siyasi eşitliğin kabulünün tarafların karşılıklı varlıklarının “eşit statüde” kabul edilmesini de zorunlu kıldığını bunun dikkate alınmaması K. Türk halkına uluslararası siyasi alanda yapılmakta olan ciddi bir aldatma ve haksızlık olduğunu kaydetti.

“SİYASİ AHLÂKSIZLIK”

Kıbrıs Türk halkının sözde taahhütler ile aldatılarak “siyasi eşitliğin” nüfus orantısı ile eritileceği bir anlaşmayı empoze etmeye çalışan AB ve BM’nin “siyasi ahlaksızlık” içerisinde olduğunu savunan Işık, Akdeniz’in barış, huzur ve istikrarı, iki anavatanlarının büyük çıkarları için Kıbrıs Türklerinin bağımsızlığını ve devletini tanınmasını, K. Rumlarından talep etmeleri için KKTC Cumhurbaşkanı, KKTC Hükümeti ve tüm siyasi partilere, siyasilere, akademisyenlere, siyaset bilimcilerine, tarihçilere ve basın mensuplarına çağrıda bulundu.