20 Temmuz Mutlu Barış Harekatı’nı “bir insanlık ve insan hakları zaferi” olarak niteleyen Yılmaz Işık, 20 Temmuz’un Kıbrıs Türk halkına ve insanlığa kutlu olmasını diledi.

Işık, harekatın yıldönümü dolayısıyla yayımladığı mesajda, “40 yıldır sürmekte olan ‘barışın’ idamesinde ve korunmasında en iyi ve en güvenli ortamın ancak ‘bağımsızlık’ olduğunu ve bunun aksine hiçbir iddianın geçerli ve gerçek olamayacağını Derneğimiz önemle vurgulamaktadır.” ifadelerini kullandı.

Özellikle BM ve AB’nin Kıbrıs Türk halkına verdiği sözlerin arkasında durmadığını kaydeden Işık, bunu,  hiçbir şart ve koşul altında bir anlaşmada Kıbrıs Türkü’nün Türkiye Cumhuriyeti’nden başka güvenebileceği hiçbir gücün olamayacağının en açık mesajı olarak değerlendirdi.

Yılmz Işık,  “Derneğimiz Kıbrıs Türk halkını insanlığın en yüce değeri olan ‘Özgürlük ve Bağımsızlığına’  canı cananı pahasına kavuşturan Türk Ordusuna ve onun  mümtaz mensuplarına sonusuz teşekkürlerini vurgulamakta, gözünü kırpmadan canını vermiş olan şehitlerimizin ruhlarını şad etmekte, rahmet dilemektedir” dedi.