Irak'ın başkenti Bağdat’ta 11. İslam İşbirliği Parlamentolararası Birlik (İSİPAB) toplantısına katılan Cumhuriyet Meclisi Başkanı Sibel Siber başkanlığındaki heyet, bu akşam saat 20.55’te KKTC’ye dönüyor.

Siber başkanlığında milletvekilleri Hüseyin Erçal, Fikri Ataoğlu ve Hüseyin Angolemli’den oluşan Meclis heyeti, Bağdat’ta çeşitli temaslarda bulundu.

Meclis’ten yapılan açıklamaya göre, Cumhuriyet Meclisi Başkanı Sibel Siber ve milletvekilleri İSİPAB'a katılan birçok Meclis Başkanı ve heyetleri ile görüşme imkanı buldu.

Meclis Başkanı Siber, heyetler arası görüşmede, İslam ülkeleriyle ekonomik işbirliğinin ve turizmin geliştirilmesi için karşılıklı ziyaretlerin gerçekleşmesi ve daha yakın diyalog kurulmasının önemine dikkat çekti. Siber ayrıca, bir eğitim adası olan KKTC’de üniversitelerin uluslararası alanda tanınan diplomalarıyla çok başarılı mezunlar verdiğini kaydederek, üniversiteler  arası akademik işbirliğinin ve değişim programlarının önemini belirtti. Siber, üniversitelerin uluslararası tanınmış diplomaları ile çok sayıda Müslüman öğrencinin tercih yeri olduğunu, ancak sayının daha da artması için üniversitelere ziyaretlerin önemi üzerinde durdu.

Siber, parlamentolar arası işbirliğinin, halkların birbirini tanımasına dostluğa ve çok ihtiyaç duyulan barışa hizmet edeceğini ve bunun için de karşılıklı parlamentolarda dostluk gruplarının oluşturulmasını arzu ettiğini söyledi.

Irak Cumhurbaşkanı, Meclis Başkanı ve Başbakanı ile de makamlarında ayrı ayrı görüşmeler gerçekleştirildi. Meclis heyeti, TC Bağdat Büyükelçiliği’ni, TC heyetiyle birlikte ziyaret etti. Meclis Başkanı Sibel Siber, Büyükelçilik defterini imzalayarak, çok zor şartlarda, savaş koşullarında görev yapmasına rağmen KKTC heyetine her türlü kolaylığı gösteren, güvenliği için büyük çaba ortaya koyan başta TC Bağdat Büyükelçisi olmak üzere tüm personeli teşekkür ederek kutladı.

1453801700.jpg