KKTC’deki işitme ve konuşma engelli bireylerin sorunlarına çözüm aramak üzere vakıf kuruldu. Kıbrıs İşitme Konuşma Engelliler Vakfı (KİKEV) adı verilen Vakıf, kuruluş amaçları arasında, “engelli bireylerle ilgili çalışma yapan kişilerle ve kurumlarla işbirliği yapma”, “bu alanda toplumsal farkındalık yaratma”, “engelli bireylerin dayanışmasını sağlama” olduğunu duyurdu.

Kıbrıs İşitme Konuşma Engelliler Vakfı (KİKEV), işitme engellilerin ihtiyaçlarına cevap verecek altyapıyı ve organizasyonu kurma hedefinde olduğunu da açıklarken, sağlıklı yaşam ve engelsiz dünya için geliştirilen projeleri destekleme, kar amacı gütmeyen kazanımları sosyal projelere dönüştürme gibi misyonları da olduğunu kaydetti.

KİKEV üyeleri, ilk toplantısında yönetimini de belirledi.

Vakıftan yazılı açıklamaya göre, KİKEV’in Mütevelli Heyeti Başkanı Bahire Doğru, Başkan Yardımcısı Kazım Tunç oldu.

Vakıftaki diğer görev dağılımı ise şöyle:

“Eğitim Faaliyetleri Sorumlusu Prof. Dr. Mustafa Tümer, Sosyal Faaliyetler Sorumlusu  Necati Kaya, Kültür, Sanat, Spor, Turizm ve Gençlik Faaliyetleri Sorumlusu Mevlüt Güler ile Onur Minare, Hukuksal Faaliyetler Sorumlusu Mustafa Doğru, Medya ve WEB Sitesi Faaliyetleri Sorumlusu Osman Tımbıloğlu.”

Bu arada, KİKEV’in Hukuk Danışmanlığını ise Avukat Öncel Polili üstlendi.