İki meclis üyesinin mazeret belirterek katılmadığı toplantıda oy birliğiyle geçen yeni su fiyatı, ton başı KDV dâhil 6.03 TL oldu. Fiyat sabit olarak uygulanacak ve kullanım artsa da değişmeyecek.

“Yakıt, elektrik, personel maaşları, olası bir patlakta meydana gelecek arıza ve su kaybı, döşenecek olan boru hattı gibi pek çok giderin göz önünde bulundurarak bu fiyatı belirleyen” İskele Belediye Meclisi, geçiş sürecinde kayıp-kaçakların önlenmesi ve akıllı sayaçların takılması ile birlikte suyun fiyatında iyileştirmeye gitme kararı da aldı.

SADIKOĞLU: “KİŞİSEL DAVRANMADIK, KURUMUMUZU VE HALKIMIZI DÜŞÜNDÜK”

İskele Belediye’sinin verdiği bilgiye göre, Belediye Başkanı Hasan Sadıkoğlu, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, İskele ve beldelerinde yaşayan halkın müsterih olmasını, açıklanan su fiyatının geçiş döneminden hemen sonra İskele Belediye Meclisi tarafından iyileştirme yapılacağını vurguladı. “Her başkanın sorumluluğu hizmet ettiği halkı ve temsil ettiği kurumudur” diyen Sadıkoğlu, temsil ettiği kurumun ilerisini düşünerek bu kararı aldıklarını söyledi. 

Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Nazım Çavuşoğlu’nun “Önemli olan fiyat değil, fiyat belirleme kriterleridir” sözüne de atıfta bulunan Sadıkoğlu, kendilerinin de bu doğrultuda hareket ettiklerini söyledi.

Sadıkoğlu, “Suyun fiyatını belirlerken kişisel davranmadık,  kurumu ve halkı düşünerek hareket ettik. Kurumun sıkıntıya girmesi demek, ileride doğabilecek sorunların halka yansıması demektir. Bizler de ileriyi düşünerek hareket ettik ve suyun bu fiyattan satılması durumunda ne belediyemizin ne de halkımızın hiçbir sorunla karşılaşmayacağı kanaatine vardık” diye konuştu.

SADIKOĞLU: “BELEDİYELER İLE HALK KARŞI KARŞIYA GETİRİLMEK İSTENİYOR”

Sadıkoğlu, “4 TL’nin üzerinde su fiyatı belirleyen belediyelerin kararını Bakanlar Kurulu’ndan geri çevireceğim” diyen Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Nazım Çavuşoğlu’nun açıklamasını ise talihsiz bir açıklama olarak nitelendirdi.

Sadıkoğlu açıklamasına şöyle devam etti;

“Sayın Bakan Nazım Çavuşoğlu, talihsiz bir açıklamaya imza atmıştır. Bu açıklama, halkla belediyeleri karşı karşıya bırakmıştır. Sayın Bakan’a sormak isterim ki; 0-2 tona 4 TL diyen başkan en iyi başkan, demeyen ise en kötü başkan mı olacak? Peki, kendileri neye göre suyun fiyatını en yüksek 4 TL olarak belirlemişlerdir, bunu da açıklamalarını istiyoruz.

Sayın Bakan’ın yaptığı açıklama son derece talihsiz ve kendince yaptığı farazi bir açıklamadır. Fiyatı devlet açıkladı buna hiçbir itirazımız yok. Ancak belirtmek isterim ki; Sayın Bakan, fiyat belirlerken İskele Belediyesi de dâhil hiçbir belediyenin gelir-gider tablosunu incelememiştir. Bizler suyun fiyatını en ince ayrıntısını düşünerek belirledik ve sunduk. Bu sebeptendir ki, İskele Belediyesi Meclis Üyelerince oy birliğiyle alınan kararı Bakanlar Kurulu’nca geri çevireceğini bize bizzat ilgili Bakan tarafından söylenmiştir.  Bilinmelidir ki; böyle bir şey olduğu takdirde 6 ay içerisinde belediyenin mali konudaki akıbeti sayın bakanın eseri olacaktır. Bakan yapmış olduğu açıklama ile bizi halkımızla karşı karşıya bırakmıştır ve ciddi bir huzursuzluğa sebebiyet vermiştir. Sayın Bakan bununla da kalmayıp, kimi belediye başkanlarını ve meclis üyelerini arayarak hâkimiyet kurmaya çalışmakta kendisinin uygun gördüğü fiyatın hayata geçirilmesini istemektedir. Madem sayın bakan belediyelerin ne yapıp ne yapmayacağına karar veriyorsa o zaman yerel yönetimlere ne gerek var? Bir kez daha belirtmek isterim ki, sonuç ne olursa olsun biz, belediye meclisinde oy birliğiyle aldığımız karardan asla geri adım atmayacağız.” 
Kurumu zarara uğratmamayı ve halka aksatmadan, sürekli olarak sağlıklı hizmet vermeyi ön plana tuttuklarını da ifade eden Sadıkoğlu  ‘kalıcı olan kurumdur, kişiler değil’ prensibiyle hareket ettiklerinin altını çizdi.

“AKILLI SAYAÇLAR TAKILDIKTAN SONRA İYİLEŞTİRME KARARI ALINDI”

Sadıkoğlu, halka hizmet konusunda Belediyenin her hangi bir sıkıntı yaşanmaması için suyun fiyatını “geçiş sürecinde” KDV Dahil 6.03 olarak belirlediklerini söyledi. Suyun fiyatını belirlerken; tüm giderleri göz önünde bulundurduklarını da sözlerine ekleyen Sadıkoğlu, geçiş sürecinde kayıp-kaçakların önlenmesi ve akıllı sayaçların takılması ile birlikte suyun fiyatında iyileştirme kararı aldıklarını da ifade etti.  Sadıkoğlu, İskele ve belde halkına bunca zamandır göstermiş oldukları sabır ve anlayış için de teşekkür etti.

“İSKELE VE BELDELERİ CAN SUYU İLE BULUŞTU”

Açıklamada şöyle denildi:

“Anavatan Türkiye’den gelen su İskele ve beldelerinde çeşmelerden akmaya başladı...

İskele Belediye Personeli’nin gece gündüz çalışması sonucu Kuzucuk, Ötüken, Aygün, Sınırüstü, Bahçeler, Yarköy, Ardahan, Topçuköy’ e TC’den gelen su doğrudan ulaşırken, Boğaziçi (borular döşenmeye başladı) Turnalar, Ağıllar, Altınova, Ergazi ve Kurtuluş’a boru hattı henüz döşenmediği için İskele Belediye ekiplerince tankerlerle taşınıyor. Ancak İskele Belediyesi yine özveriyle çalışan kendi personeli ve öz kaynaklarınca döşeyeceği borular sayesinde bu köylerimize de suyu doğrudan ulaştıracak. Öte yandan henüz çalışmaların devam ettiği Boğaz, Boğaztepe ve Kalecik’teki çeşmelerden ise belediyenin mevcut suları akıyor.”