İskele Belediyesi Belediye Meclis üyesi Ozan Türeller sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada İskele Belediyesi'nin Bütçesinde 2 milyon 7250 Bin TL açık oluştuğunu ve her ay verilmesi gereken, Şubat, Mart ve Nisan 2016 gelir gider hesaplarının hâlâ daha meclis üyelerine verilmediğini açıkladı.

İşte o açıklama;

Merhaba Arkadaşlar, İskele Belediyesi ile ilgili sürekli sizlere bilgi vermeye çalışıyorum. Meclis üyesi olarak bize, istediğimiz konularda veya yasal olarak bilgi almamız gereken konularda bile, bilgi verilmiyor. Bu yasalmıdır? değildir.

Yasal olarak her ay verilmesi gereken, Şubat, Mart ve Nisan 2016 gelir gider hesapları hala daha meclis üyelerine verilmedi. Sebep nedir ? diye sorarsanız, kötü olan mali durumun saklanmaya çalışılmasıdır diye Tahmin ediyorum.

30 Kasım 2015 itibari ile Bir milyon beş yüz bin TL olan bütçe açığı , Aralık 2015 de iki yüz yirmi bin TL ve Ocak 2016 da ikiyüz altmış bin TL daha açık vermiştir. Ortalama 250,000 TL ayda açık veren bir bütçe var. Bizlere bilgi verilmeyen Şubat, Mart ve Nisan 2016 da tahmini ortalama aylık 250,000 TL bütçe açığı olduğunu düşündüğümüz de bu rakam toplamda 2 milyon 750 bin TL civarıdır.

Belediyemizde, En yetkili makam olan meclis gerçek görevini yapamıyor. Çoğunlukta olan Başkanın her koşulda destekçisi olan meclis üyeleride herşeye sessiz kalıp Belediye ile alış verişlerine odaklanmış şekilde devam ediyor. Meclis üyelerinin Belediye ile alış veriş yapması yasak olmasına rağmen devam ediyor. Mal/ hizmet veriyorlar ancak bu yasal değil. Etik de değil. Sessiz kalmalarının sebebi olarak tahmin ediyorum. Başkanın kendi petrol istasyonundan alış-veriş yapmaya devam edip etmediğini bilmiyorum. Çünkü bilgi vermiyor.

Sadece Başkanın kendi istediği konuları toplantı gündemi yapmasına ses çıkmadığı gibi, bazı meclis üyelerinin yetkilerini teslim etmesinden dolayı, Mecliste görevimiz elimizi yukarı kaldırıp, indirmeden başka bir şey değil.

Arkadaşlar, Kötü bir gidişat vardır. Bunun gizlenmesinin kimseye faydası olmadığı gibi bir an önce Acil ekonomik tedbirler alınması gerekir.

Hepimiz gelip geçiciyiz ancak
İskele Belediyesi halkın malıdır ve kalıcıdır. 150 ailenin gelir kapısıdır ve ikinci evidir. Yaklaşık 7000 kişiye hizmet vermektedir.

Çoğunlukta olan Meclis üyesi arkadaşların yetkilerini kullanmaması, herşeye sessiz kalması ve sorgulamaması, başkanın herşeyi ben bilirim, ben yaparım tavrı ile birleşince, populizm odaklı siyasetinde tavan yapması, kötü gidişatın temellerini oluşturmaktadır.

Bende kimse ile tartışmak ve huzursuzluk yaşamak istemiyorum. Ne var ki haksızlıklara da boyun eyecek bir karakterde değilim.

En kısa zamanda ciddi ekonomik önlemler alınmalı ve gerçekler masaya konulup konuşulması gerekmektedir. 
Aksi takdirde sonuç İskele için yıkıcı olacaktır.

İnşallah yanılıyorumdur. Sevgi, huzur ve adil bir düzenin İskele Belediyesine gelmesi dilerim.