İskele Belediyesi, hayvanları korumak ve onların daha kaliteli bir hayat sürmesini sağlamak için başlattığı çalışmalar çerçevesinde mevcut kulübelere ek olarak 4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü’ne özel, İskele Belediyesi Park ve Bahçe Birimi ile demir atölyesi tarafından yapılan köpek-kedi yemlikleri, sulukları ve kuş yuvalarını Anavatan Parkı içerisine yerleştirdi.

SADIKOĞLU MESAJ YAYIMLADI

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, 4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma günü dolayısıyla mesaj yayımlayan İskele Belediye Başkanı Hasan Sadıkoğlu, hayvan sevgisinin gelecek nesillere aşılanması gerektiğini söyledi ve İskele Belediyesi’nin bu bilinç ile hareket ettiğine dikkat çekti.

Huzurlu ve sağlıklı yaşamanın hayvanlar için de temel bir hak olduğunu ifade eden İskele Belediye Başkanı, bu konuda herkese görevler düştüğünü kaydederek, tüm vatandaşları, evlerinin önüne bir kap su ve mama koymaya davet etti.

1443869848.jpg

İSKELE VE BELDELERİNDEKİ KÖPEKLER KAYIT ALTINA ALINIYOR

İskele Belediyesi, İskele ve beldelerindeki köpekleri kayıt altına almaya devam ediyor. Bu kapsamda mikroçip takılan her köpeğin bir kimliği olacak, sahipsiz köpekler ise toplatılarak yapım aşamasında olan Hayvan Barınağı’na yerleştirilecek.

ÖNCE MİKROÇİP SONRA KAYIT

7 Ocak 2014’ten itibaren yürürlükte olan köpek kayıt tüzüğüne bağlı olarak hareket eden İskele Belediyesi, vatandaşlara konu hakkında duyuru yaptı. Veteriner eşliğinde hareket eden İskele Belediyesi, köpek sahiplerini 7 haftalıktan büyük tüm köpeklere mikroçip takılması ve kayıt altına alınmaları konusunda uyardı. Bu uyarının dikkate alınmaması durumunda, köpek kayıt tüzüğü gereği kayıt altına alınamayan köpeklerin sahiplerinden alınarak Veteriner Dairesi’ne teslim edileceği, sahibi olmayan ve kimlik verilemeyen köpeklerin ise İskele Belediyesi tarafından yapılmakta olan Hayvan Barınağı’na yerleştirileceği belirtildi.

TÜZÜĞE UYMAYANLARA CEZA KAPIDA

Açıklamaya göre, 7 Ocak 2014’ten itibaren yürürlükte olan köpek kayıt tüzüğüne göre, köpeklerine mikroçip taktırmayan ve kayıt ettirmeyen köpek sahipleri, suç işlemiş sayılacak ve aylık brüt asgari ücretin 4 katına kadar para cezasına ve/veya 6 aya kadar hapis cezasına çarptırılabilecek.

Konu hakkında bilgi sahibi olmak isteyenlerin, İskele Belediyesi’nin 7 gün 24 saat hizmet veren 444 21 22 numaralı telefondan dâhili 5’i tuşlayarak Zabıta Birimi’ne ulaşabilecekleri kaydedildi.

1443869822.jpg