Son iki gündür ülkemizi de etkisi altına alan toz zerrecikleri yaşamı olumsuz etkilemeye devam ediyor. Özellikle İskele bölgesinde yoğun şekilde hissedilen kirli hava, İskele Belediyesi’ni harekete geçirdi.

İSKELE’DE MASKE DAĞITIMI YAPILDI

İskele Belediyesi, kirli hava karşısında duyarlı bir davranışa imza attı. Ciddi boyutlara oluşan toz zerreciklerini, insan sağlığına etkisini bir nebze olsun azaltmak için dışarıda çalışan İskele Belediyesi personeline ve İskele’ deki esnafa, vatandaşlara, polise ve itfaiye ekiplerine, kreş ve anaokullarına ücretsiz‘ maske’ dağıttı.

SADIKOĞLU’NDAN HALKA UYARI

İskele Belediye Başkanı Hasan Sadıkoğlu da konuyla ilgili bir açıklama yaptı. KKTC’ye kadar ulaşan toz zerreciklerinin yalnızca insan sağlığını değil, görüş mesafesini de olumsuz etkilediğine dikkat çeken Sadıkoğlu, trafikte seyir halinde olan herkese dikkatli olmaları çağrısında bulundu. İskele Belediye Başkanı, çocuk ve yaşlıların yanı sıra özellikle astım, alerjik gibi solunum yolu rahatsızlığı bulunanların da mecbur kalmadığı sürece dışarı çıkmamalarını istedi.

VATANDAŞ MEMNUN

Dağıtılan maskeleri memnuniyetle kabul eden vatandaşlar ise halk sağlığını düşündüğü için İskele Belediye Başkanı Hasan Sadıkoğlu başta olmak üzere tüm Belediye personeline teşekkürlerini sundu. 

1-343.jpg

2-314.jpg

3-210.jpg

4-141.jpg

5-103.jpg

6-058.jpg

9-018.jpg