İskele Bölgesi’ne bağlı, “Boğaz Balıkçı Barınağı” olarak da bilinen Boğaz Bölgesi’ndeki iyileştirme çalışmalarının bir ay içinde bitirilmesinin hedeflendiği bildirildi.

İskele Belediyesi’nden yapılan açıklamaya göre, malzemelerin gelişinin gecikmesi nedeniyle bir süre duran Boğaz Bölgesi’ndeki çalışmaların Eylül ayı sonuna doğru tamamlanması bekleniyor. İskele Belediyesi’nin özkaynakları ile yapılmakta olan çalışmalar arasında yerlere parke döşenmesi, ışıklandırma ve köprüde iyileştirme de var.

Açıklamada, İskele Belediyesi’nin ayrıca sahil şeridine kurulan kaçak yapılarla ilgili de çalışma başlattığı belirtildi.

SADIKOĞLU ÇALIŞMALARI YERİNDE İNCELEDİ

İskele Belediye Başkanı Hasan Sadıkoğlu, bölgeye giderek yürütülmekte olan çalışmaları inceledi. Boğaz’daki iyileştirme çalışmalarının köprü, parke ve ışıklandırmayla sınırlı kalmayacağını söyleyen Sadıkoğlu, şöyle dedi:

“Bugün burada İskele’mize bağlı Boğaz Balıkçı Barınağı’nda düzenleme ve rekreasyon çalışmalarımıza devam ediyoruz. Sadece buraya ailesiyle gelerek hoşça vakit geçirenleri değil, balıkçı kardeşlerimizi de düşünerek hareket ettik. Nitekim çalışmalar öncesinde uzman balıkçılarımızın da görüşlerini aldık. Balıkçılarımızın uzun zamandır beklediği sandallarının ön kısmına bağlanacak olan su ve elektrik bağlantısı da İskele Belediyesi tarafından yapılıyor. Ada’nın dört bir yanından misafirlerini ağırlayan bölgemiz, bu düzenlemeyle birlikte yalnızca gündüzleri değil geceleri de halkımıza hizmet verecek şekilde düzenleniyor. Bölge kısmetse hedeflediğimiz 1 ay gibi kısa bir süre içinde genelde KKTC özelde ise İskele’mize kazandırılacak.”

KAÇAK YAPILAR...

Hasan Sadıkoğlu, bölgede olan kaçak yapılarla ilgili de bilgi verdi. Boğaz’daki iyileştirme çalışmalarının köprü, parke ve ışıklandırmayla sınırlı kalmayacağını yineleyen Sadıkoğlu, sahil şeridine kurulan kaçak yapılar ile ilgili çalışmaların başladığına dikkat çekti.