Bayındırlık Çevre ve Kültür Bakanlığı’na bağlı Kültür Dairesi bünyesindeki İskele Halk Kütüphanesi Çocuk Bölümü açıldı.

Açılış, bugün, 52. Kütüphane Haftası kutlamaları çerçevesinde Kültür Dairesi Müdürü Aydan Başkurt, İskele Maarif Anaokulu Müdürü Oya Öztürk, okul öğretmenleri ve öğrencilerinin katılımıyla yapıldı.

Kültür Dairesi’nden verilen bilgiye göre Kültür Dairesi Müdürü Aydan Başkurt açılış öncesi yaptığı konuşmada, “Çocuklarımızın geleceğimiz olduğunun bilinciyle ve çocuklarımızın okuyarak yetişen nesiller olmasını önemseyerek çalışıyoruz” dedi.

Başkurt konuşmasında, kütüphanenin çocuk bölümünün açılışını 52. Kütüphane Haftası etkinlikleri çerçevesinde yapmaktan memnuniyet duyduklarını da belirterek İskele Halk Kütüphanesi’nin dış cephesinin boyasını üstlenen İskele Belediyesi’ne de teşekkür etti.

Kültür Dairesi Müdürü Başkurt konuşmasının ardından çocuklarla ve Kültür Dairesi personellerinden Kültür Merkezi Yönetmeni Nuri Ünüçok ile birlikte İskele Halk Kütüphanesi Çocuk Bölümünün açılışını yaptı.

Açılışın ardından yıl boyunca İskele Halk Kütüphanesi’ni en çok kullanan yetişkinlere hediyeleri verildi. Kütüphaneyi en çok kullanan yetişkinler İlkay Yöntem, Tuncer Yöntem, Ayşen Horoz, Gümral Açıkada ve Şaziye Kont oldu.

52. Kütüphane Haftası kutlamaları bugün 19.00-21.00 saatleri arasında Girne Halk Kütüphanesi’nde gerçekleştirilecek Serpil Yalçın ile söyleşi ve Deniz Aker’in sunacağı arp dinletisi etkinliğiyle sona erecek.

Etkinlik çerçevesinde Girne Halk Kütüphanesi’nde Kütüphane Haftası boyunca sergilenmekte olan “Devlet Fotoğraf Yarışması Ödüllü Fotoğraflar Sergisi” de izlenecek.

Sergi, Kültür Dairesi’nin 25. yılını dolduran Devlet Fotoğraf Yarışması’nda 2009’dan 2015 yılına kadar başarı ödülü alan fotoğraflardan oluşturuldu.

1459512877.jpg

1459512759.jpg