İskele Belediyesi’nden yapılan açıklama göre, belediyenin  arıtma tesisindeki mevcut suyun azalması nedeniyle haziran ayında başlattığı sondaj çalışması kapsamında, ilçe ve köylere su sağlayan mevcut kuyulara 2 yeni kuyu eklendi.

Boğaziçi’nde günlük su kapasiteleri 350 – 400 ton civarında olan  9 kuyudan 4’ü sadece Boğaziçi, diğer 5’i ise Ötüken, Kuzucuk, Aygün ve İskele için hizmet vermeye başladı.

Mevcut 60 tonluk kapasitesi ile vatandaşın ihtiyacını karşılayamaz duruma gelen Boğaziçi köyündeki depoya ek olarak 150 m3‘lük yeni bir depo daha inşa edildi.

İskele Merkez’deki 1974 öncesi yapılan 2 adet toplam 200 m3‘le hizmet veren eski su şebekesi sistemindeki boruların değişmesi ile beraber  buna ek olarak yapılan 1000 metre küplük kapasitesi ile yeni su deposu hizmete girdi.

İlk başlarda sadece Topçuköy ve Ardahan için hizmet veren 70 m3‘lük su deposunda da pompa değişikliğine gidildi.

Yarköy, Kocatepe DAÜ evleri, Ötüken, Kuzucuk ve Aygün köylerine de bu depodan dönüşümlü olarak su verilmeye başlandı.

Öte yandan, 300 m3‘lük su deposu kapasitesine sahip Kocatepe (DAÜ KOOP arsaları) mevkiine 1000 m3‘lük depo inşa edilecek. Yarısı yerin altına yarısı da üstüne olacak şekilde inşa edilecek depo için çalışmalar devam ediyor. Buradaki depo hizmete girdiğinde İskele sahil bölgesindeki tüm sitelere su verme imkanı olacak

İshale hattı olmayan Altınova, Ağıllar ve Turnalar’a giden su yetersiz olduğu için tankerle su takviyesi yapılıyor.  Hayvancılık ile uğraşan Yarköy, Turnalar, Boğaz, Kurtuluş ve Ergazi’deki vatandaşlar ise Boğaz Ana Pompa Tesisinden hizmet alıyor.

İskele Belediyesi Su İşleri Birimi vatandaşları tasarruflu kullanım konusunda uyararak, zaman zaman su verilememesinin teknik arızalardan kaynaklanabileceğine dikkat çekti.

Açıklamada, vatandaşların İskele Belediyesi su birimine mesai saatlerinde 0533 826 84 06 numaralı telefonlardan ulaşabilecekleri belirtildi