Bugün başlayan çalışmalarda Çevre ve Doğal Kaynaklar Bakanı Hakan Dinçyürek, İskele Kaymakamı Ahmet Cenk Musaoğulları ve İskele Belediyesi Başkanı Hasan Sadıkoğlu ile Belediye Meclis Üyeleri hazır bulundu.

Çevre ve Doğal Kaynaklar Bakanlığı’ndan verilen bilgiye göre, Bakan Dinçyürek ve beraberindeki heyet ayrıca, İskele İlçesi sınırlarında yer alan piknik alanında da incelemeler yaptı.

Çevre ve Doğal Kaynaklar Bakanı Hakan Dinçyürek burada yaptığı açıklamada, ülke genelinde başta anayollar ve etrafları olmak üzere otlardan ve çevre kirliliğinden kaynaklanan sorunlar bulunduğunu söyledi.

Otların aynı zamanda yangın riski oluşturduğunu da anımsatan Dinçyürek, bir süredir Bakanlık nezdinde yürüttükleri bir çalışma neticesinde ada genelinde konuyla ilgili tüm paydaşların güçlerini birleştirecekleri bir organizasyon hazırladıklarını ve dün bununla ilgili ilk adımı attıklarını söyledi.

Dinçyürek, Pazartesi 5 ilçede bir çalışma yapılacağını ve ülke genelindeki tüm yolların temizlenmesi, yangın risklerinin azaltılması adına seferberlik gerçekleştirileceğini belirtti.

Bu kapsamda, İskele Belediyesi’nin aynı düşünceyle bugün çalışmalara başladığını ifade eden Bakan Dinçyürek, bundan büyük bir memnuniyet duyduklarını söyledi.

Bakan Dinçyürek, Türkiye'den su temin projesinin büyük bir hızla devam ettiğini ifade ederek, bunun yanı sıra adanın her yerinde yaşanan su sıkıntılarını da çözmek adına girişimler yaptıklarını kaydetti.

İskele Bölgesine hizmet verecek yeni bir su kuyusunun açılması için bir hafta içerisinde çalışmaların gerçekleştirerek ihtiyaca cevap verecek bir adım atacaklarını söyleyen Dinçyürek: "Bizim hedefimiz Türkiye'den gelecek suyun da 2015 sonuna kadar İskele bölgesine ulaşmasıdır" dedi.

Piknik alanının bölgede büyük bir ihtiyaç olduğunu vurgulayan Dinçyürek, bu kapsamda bölgede yer alan piknik alanının Belediyeye verileceğini, ancak alanın sadece piknik alanı olarak değil, birçok amaca hizmet edecek bir yapıda olacağını anlattı.

Dinçyürek, piknik alanının hemen ilerisinde bulunan plajın da hazırlanacak protokol kapsamında engellilerin yararlanabileceği bir konuma getirileceğini belirterek, bundan büyük bir mutluluk duyacaklarını söyledi.

MUSAOĞULLARI

İskele Kaymakamı Ahmet Cenk Musaoğulları da konuşmasında, çalışmalara katkı koyan firmalara teşekkür etti.

Musaoğulları, Bakan Dinçyürek'in İskele hudutları dahilinde vatandaşın kullanımına sunulacak yeni bir su kuyusu oluşturulması ve piknik alanının düzenlenmesi konusunda yaptığı katkının kendileri için çok önemli olduğunu ifade etti.

SADIKOĞLU

İskele Belediyesi Başkanı Hasan Sadıkoğlu da, bütün vatandaşlardan ve bölge halkından çevre konusunda duyarlılık beklediklerini ifade ederek, yaptıkları çalışmalarda bölgede faaliyet gösteren firmalardan da büyük destek aldıklarını söyledi.

Bölgede yaşanan en büyük sıkıntının su olduğunu belirten Sadıkoğlu, Çevre Bakanlığı’nın yeni bir su kuyusu açılması için girişim başlattığını ve bu çalışma sonrasında büyük bir rahatlama yaşanacağını ifade etti.

Sadıkoğlu yine Bakan Dinçyürek'in girişimiyle, İskele'nin kullanımında olan Piknik alanının İskele Belediyesi’ne verilmesinin ve bölgede yeniden düzenleme yapılacak olmasının da kendileri için büyük önem taşıdığını sözlerine ekledi.