İskele Belediyesi ile Ortahisar Belediyesi, kardeş şehir oldu. Trabzon’da bugün düzenlenen törende kardeşlik protokolü, İskele Belediye Başkanı Hasan Sadıkoğlu ile Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç tarafından imzalandı.

İskele Belediye Başkanı Hasan Sadıkoğlu, Trabzon’un ilçesi Ortahisar Belediyesi ile kardeşlik protokolünü imzalamak için dün Trabzon’a gitti.  Meclis üyeleri; Sefa Kurukafa, Eray Göksan, Kubilay Aşık ve Seymen Yılmaz ile birlikte Trabzon’a giden İskele Belediye Başkanı burada Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç tarafından karşılandı. 

SADIKOĞLU: “KARDEŞLİĞİMİZ KÂĞIT ÜZERİNDE DEĞİL, TAMAMEN ORGANİK”

İskele Belediye Başkanı Hasan Sadıkoğlu, törende yaptığı konuşmaya, “Biz yarım ekmeğimizi bile paylaşmayı bilen bir toplumuz” diyerek başladı ve kardeşliğin de bu anlamda büyük önem taşıdığına dikkat çekti. Sadıkoğlu, renkler ve kültürlerin buluşma noktası İskele Belediyesi ile Ortahisar Belediyesi’nin birlikte güzel işlere imza atacaklarına inanç belirtti.

Sadıkoğlu, konuşmasının devamında ise şunlara yer verdi: 

“Biz Trabzon’a ve Karadeniz insanına alışkınız. Bugün resmi olarak imzalayacağımız kardeşliğimiz, eski tarihlere uzanıyor. KKTC’de yaşayan birçok Kıbrıslı Türkiye’mizin birçok bölgesinden göçmen olarak gelmişlerdir. Bizler ise İskele halkımızın birçoğu Güney’den Kuzey’e geçtik. İskele’nin nüfusunun 4’te 1’i Türkiye’den Karadeniz’den gelen dostlarımızla oluşmakta.  Kardeşliğimiz ise gerçek anlamda. Sadece kâğıt üzerinde değil, organik anlamda da kardeşimiz. Kız aldık, kız verdik, dünür olduk, kardeş olduk gerçek anlamda. KKTC’de olduğu gibi burada da Karadeniz insanının misafirperverliğini gördük.”

1475062893.jpg

GENÇ: “DAYANIŞMA RUHUMUZ DAHA DA ZENGİNLEŞECEK “

Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç ise konuşmasında, İskele Belediyesi ile imzalanan protokolün hayırlara vesile olmasını diledi. 1571 yılında Türk yurdu olan Kıbrıs’ın ilelebet Türk yurdu kalmasını temenni eden Genç, “Kıbrıs meselesi, sadece Kıbrıslı Türklerin değil, Türkiye’nin ve bütün Türk milletinin asli meselesidir. Kıbrıs Türklerinin hakkı hukuku ne olursa olsun korunacak milli siyaset anlayışımızdır. Bundan asla ödün vermeyeceğiz” dedi.

Genç şöyle devam etti:

“Uluslararası arenada her zaman devletin menfaati olmakla birlikte bu menfaate sizi ulaştıran sizin gücünüzdür. KKTC’ye son teknolojiyi kullanarak taşınan içme suyu da bunu göstermektedir.

Bilinmesini isterim ki; Türkiye’nin şartlarına ve milli siyasetine uymayan hiçbir anlaşmayı, ne KKTC halkı ne de Türk Halkı kabul etmeyecek güç ve kudrettedir”

1475062890.jpg

1475062892.jpg