İskele Belediyesi, Park ve Bahçeler Biriminin peyzaj mimarı eşliğinde, kentin görünümünü daha da güzelleştirmek için başlattığı çiçeklendirme ve bakım çalışmaları devam ediyor. Mevsimlik bitkilerin seçildiği peyzaj çalışmalarında kış ve bahar mevsimlerini kapsayan, Mayıs-Haziran ayına kadar da geçerliliğini koruyabilecek Petunyalar seçildi.  Ekim ayında Ötüken, Long Beach, Mücahitler ve Greener Çemberlerinde toprakla buluşturulan petunyaların çiçek açması ile birlikte İskele rengarenk bir görünüme kavuştu.

Bu arada anayol üzeri çember kenarlarındaki refüjlere saksılar da yerleştirildi. Yine bu saksılara kış ve bahar mevsimlerinde geçerliliğini koruyan petunyalar ekildi.

Belediye sınırlarına bağlı çemberlerde yapılan çiçeklendirme çalışmaları; kentin sahip olduğu doğal güzellikleri ortaya çıkarmak ve kenti daha modern bir görüntüye kavuşturmak amacı ile yapılıyor. Çiçeklendirme çalışmalarının yanı sıra İskele’ ye bağlı köylerde park, bahçe ve yeşil alanların bakımı da belli periyotlar halinde devam ediyor. Kent merkezi ve köylerde yıl boyunca düzenli şekilde devam eden bakım ve yenileme çalışmaları yalnızca İskelelinin değil, kenti ziyarete gelen vatandaşların da beğenisini kazanıyor.

SADIKOĞLU: “ÇİÇEKLER VE BAKIM ÇALIŞMALARI KENTİMİZE VE KÖYLERİMİZE AYRI BİR HAVA KATIYOR”

Konuyla ilgili konuşan İskele Belediye Başkanı Hasan Sadıkoğlu, “ortaya çıkan sonuç İskelemize ve köylerimize ayrı bir hava katıyor” dedi. Sadıkoğlu konuşmasının devamında ise şunları söyledi: “Bizim için çevreyi ve doğayı korumak öncelikli görev. El değmemiş tarihi dokusu ile cazibe merkezi olma yolunda emin adımlarla ilerleyen İskelemiz, her şeyin en güzelini hak ediyor. Bu amaçla Park ve Bahçeler Birimi’ndeki arkadaşlarımızın gerek kent merkezi gerek ise köylerdeki çalışmalarına vatandaşlarımız da ilgisiz kalmıyor. Onların da şikayet ve önerileri çalışmalarımıza ayrıca ışık tutuyor” dedi.