Etkinlikleri ile uluslararası bir boyuta ulaşan, Geleneksel İskele Festivali 47. Yaşını kutlamaya hazırlanıyor.

Bu yıl 47.’si düzenlenecek festival, 3 Temmuz Cuma günü halka merhaba diyecek, 12 Temmuz Pazar günü de son bulacak.

Larnaka’dan İskele’ye, geçmişten günümüze taşınan, adadaki en köklü ve en kapsamlı festival olan İskele Festivali, bu yıl da çok konuşulacak.

Halkın katılımı ve desteği ile yıllar geçtikçe büyüyen, üstelik sadece belde halkı değil, ada genelinde de heyecanla beklenen festivalde yine birbirinden güzel sürprizler yer alacak. 

3 Temmuz – 12 Temmuz tarihleri arasında her günü dolu dolu geçecek olan Festivalde, bu yıl 32. yaşını kutlayacak olan Yılın Genç Kızı ve Genç Erkeği yarışması, 20 yıldır devam eden İskele Belediyesi Uluslararası Halk Dansları Festivali, Çocuk Şenliği, Larnakalılar Gecesi ve Karadenizliler Gecesi yine olmazsa olmazlardan.

Konserler de bu yıl yine çok konuşulacak. Seslendirdiği duygusal şarkıları ile 7’den 70’e herkesin beğenisini kazanan Hakan Altun, klarneti ile büyük beğeni toplayan Hüsnü Şenlendirici ile aynı sahneyi paylaşacak.  Karadeniz müziğinin sevilen ismi Sinan Yılmaz da festival kapsamında dinleyenlerine müzik ziyafeti sunacak.

Yaptığı çıkış ile son dönemin en çok dinlenen şarkıcıları arasında yer almayı başaran Mabel Matiz de, Kıbrıslı hayranları ile bu festivalde buluşma olanağı bulacak.

Geleneksel İskele Festivali’nde K.K.Turing Otomobil Yarışı ve bisiklet yarışları gibi birçok sportif aktiviteler de yer alacak.

İskele Belediye Başkanı Hasan Sadıkoğlu da ilerleyen günlerde, festival programı hakkında, basın toplantısı düzenleyecek. 

festival-genclik-yarismasi.jpg

festival-halk-danslari.jpg