İskele Kaymakamlığı ile İnşaat Mühendisleri Odası(İMO)’ndan verilen bilgiye göre, İskele Atatürk Kültür Merkezinde yer alan seminere, arazi ve ofiste çalışan yaklaşık 200 belediye ve kaymakamlık personeli katıldı.

Seminerin açılışında İskele Kaymakamı Ahmet Cenk Musaoğulları yaptığı konuşmada, işçi sağlığı ve güvenliğinin önemine vurgu yaparak, sosyal gelişim ve yardımlaşma projesi kapsamında ilk kez böylesi bir seminer gerçekleştirdiklerini söyledi.

İMO’ya işbiliği ve katkısından dolayı teşekkür eden Musaoğulları, sürekli eğitimin herkes için çok önemli olduğunu, İMO ile her konuda ortak faaliyetleri devam ettirmek istediklerini söyledi.

AYSAL

İnşaat Mühendisleri Odası Başkanı Seran Aysal da, oda olarak 2008 yılında geçen yasaya rağmen yeterli önemin verilmediği İSG konusunda İMO’nın bu dönem sorumluluk üstlendiğini belirtti.

İSG kültürünün yerleşmesini devletten bekleyerek sadece eleştiri yapma yerine, farkındalık eğitimleri gibi faaliyetlerle katkı koymaya çalıştıklarını ifade eden Aysal, talep gelmesi halinde diğer bölgelerde de eğitim semineri düzenlemeye hazır olduklarını belirtti.

Eğitimi veren İMO İSG Komite Başkanı ve İSG eğitmeni İnşaat Mühendisi Gülcan Kulle Yalınca, İSG kültürünün yerleşmesi ve iş kazalarının yaşanmaması için söz konusu eğitimin ilkokuldan başlaması gerektiğini, riskin ne demek olduğunu bilmeyenin riskten korunamayacağını anlattı.