Kanser Hastalarına Yardım Derneği İskele Bölge Gönüllüleri, İskele Belediyesi’nin katkılarıyla ‘Meme Kanseri Farkındalık Ayı’ kapsamında  ‘Pembe Balon’ etkinliği düzenledi

İskele Belediyesi basın bürosundan yapılan açıklamaya göre,  bu yıl dördüncüsü gerçekleştirilen etkinlikte,  İskele Sağlık Merkezi önünde başlayıp, Ecevit Meydanı’nda son bulan bir yürüyüş gerçekleştirildi.

Etkinlik sonunda her yıl gökyüzüne bırakılan pembe balonlar bu yıl çevre kirliliği yaratmaması adına gökyüzüne bırakılmadı.

Etkinliğe İskele Belediye Başkanı Hasan Sadıkoğlu ile eşi Ayşe Sadıkoğlu’nun yanısıra İlköğretim Dairesi Müdürü Ali Nizam, Kanser Hastalarına Yardım Derneği Başkanı Raziye Kocaismail, İskele Bölge Gönüllüleri Başkanı Ersin Nizam, Bekirpaşa Lisesi, Ticaret Lisesi, Şehit İlker Karter İlkokulu, Maarif Koleji ve Erenköy Lisesi öğrencileri, Sivil Savunma, Kooperatif Merkez Bankası, Limasol Bankası, UBP İskele Kadın Kolları, İskele Sahil Lions Kulübü ve Sosyal Hizmetler Dairesi çalışanları katıldı.

Etkinlikte, Kanser Hastalarına Yardım Derneği İskele Bölge Gönüllüleri Başkanı Ersin Nizam, Kanser Hastalarına Yardım Derneği Başkanı Raziye Kocaismail ve İskele Belediye Başkanı Hasan Sadıkoğlu birer konuşma yaptı.

1446205769.jpg

SADIKOĞLU: “KANSERLE SAVAŞ DAİRESİ KURULMASINI DESTEĞE HAZIRIZ”

İskele Belediye Başkanı Hasan Sadıkoğlu da ‘Pembe Balon’ etkinliğine ev sahipliği yapıyor olmanın kendilerini mutlu ettiğini söyledi.

İskele’deki farkındalık etkinliğinin KKTC halkı ile hükümetine gitmesini isteyen Sadıkoğlu, konuşmasında şunlara yer verdi:

“Biz burada İskele Belediyesi, okul, kurum ve kuruluşlar olarak her şeyin farkındayız. İskele’deki esnafın her birinin duvarında, ‘bu iş yeri gelirinin bir kısmını Kanser Hastalarına Yardım Derneği’ne bağışlamaktadır’ yazısı bulunuyor ve biz bununla gurur duyuyoruz.Bu nedenle hükümetimizin de farkında olmasını istediğimiz şey; Kanser Hastalarına Yardım Derneği’nin yapmayı arzuladığı Kanserle Savaş Dairesi’nin yapılması için vermiş olduğu dilekçeye olumlu yanıt vermesidir. Biz İskele Belediyesi olarak Kanser Hastalarına Yardım Derneği’nin yanındayız. Kanserle Savaş Dairesi’nin kurulması için de elimizden gelen desteği vermeye hazırız” 

Kanser Hastalarına Yardım Derneği İskele Bölge Gönüllüleri Başkanı Ersin Nizam, farkındalık yürüyüşünü geleneksel hale getirdiklerini ve bu yıl 4’sünü düzenlediklerini söyledi.

Kanser Hastalarına Yardım Derneği Başkanı Raziye Kocaismail ise kanserin bir an önce devlet politikasına dahil olması gerektiğine vurgu yaptı.

1446205770-001.jpg

1446205771-001.jpg