Hüseyin Çiçek

İskele’deki Güzelyalı Mahallesi sakinleri, belediyenin ilgisizliğinden şikayetçi. Diyalog muhabirine içini döken mahalle sakinleri, belediyenin mali yönden kurtarmadığı için mahallelerinin temizliğini yapmadığını ileri sürdü. Kendi imkanları ile mahallelerini temizlediklerini belirten Güzelyalı  sakinleri, yol kenarlarında yıllardan beri biriken otların kesilmeyerek yol ortasına kadar uzadığını ifade etti.  Çocuklarının vakit geçireceği tek bir oyun parkının dahi bulunmadığından da yakınan Güzelyalı mahallesi sakinleri, yıllardır kendilerine hizmet vermeyen İskele Belediyesini göreve davet etti.

Ali Seyis: Temizlik yapmıyorlar

Diyalog muhabirine konuşan mahalle sakinlerinden Ali Seyis, mahallelerinin bakımı ile ilgili eski belediye başkanından otobüs durağı ve kaldırım gibi bazı isteklerde bulunduklarını ve yol çift şerit haline gelince bu isteklerin yerine geleceğine dair söz aldıklarını söyledi. 

Ancak verilen sözlerin eski ve yeni belediye başkanı tarafından tutulmadığını savunan Seyis, belediyenin mahallelerinin temizliğini, mali yönden kurtarmadığı için yapmadığını iddia etti. Nüfusu 80 olan köylere hizmet götürülürken 200 kişilik nüfusu bulunan mahallelerine hizmet getirilmemesine anlam veremediklerini belirten Seyis, kendi imkanları ile mahallelerini temizlediklerini ancak  yol kenarlarındaki bitkilerin yola taşmak üzere olduğunu ifade etti.

“Yeşil alan istedik onu da yapmadılar”

İskele Belediyesinden yeşil alan talep ettiklerini ve kardeş belediye olan Beykoz Belediyesinin taleplerini yerine getireceğine dair söz aldıklarını belirten Seyis, Beykoz Belediyesinden yetkililerin gelerek gerekli ölçümleri yaptığını ancak verilen sözün yine yerine getirilemediğini ifade etti.

“Bir çocuğumuzun dizi parçalandı”

Bu kez de belediye başkanının kendilerine çardak, yürüyüş parkuru ve çocuk parkı yapma sözü verdiğini ancak 2 yıldan beri sözünü tutmadığını savunan Seyis, mahallede bir çocuğun geçtiğimiz günlerde konu alanda düşerek dizini parçaladığını ve dizine 3 dikiş atıldığını anlattı. Seyis, çocukların vakit geçireceği bir parkın derhal mahalleye yapılmasını istedi.

"Ev telefonları bile yok"

Sokakların bir kısmında sokak isimlerinin bile yazılmadığını söyleyen Seyis, mahallelerinde telefon hattı bulunmadığını ve kendilerine yıllardır söz verilmesine rağmen bir türlü telefon hattı çekilmediğini savundu. Seyis, iletişimlerini internet üzerinden sağlamak zorunda kaldıklarını aktardı.

"Elektrik dairesi çevreyi kirletti ve gitti"

Geçtiğimiz günlerde elektrik kurumunun yol üstünde bulunan sokak lambalarını değiştiğini ve çevre temizliğine önem vermeden eski lambalar ile paketleri yere atarak mahallelerini terk ettiğini anlatan Seyis, mahalle sakini bir kişinin şikayete gittiğinde de aldığı “buraya gelene kadar temizleseydiniz” cevabı ile adeta şok olduğunu ifade etti.

Charman: Yıllar önce park yapılacağına dair söz vermişlerdi

Aynı mahallede yıllardır ikamet eden İngiliz uyruklu Christine Charman, 10 yıl önce mahalleye taşındığı zaman, siteyi inşa eden firmanın kendilerine evinin karşısında bulunan yeşil alana park yapılacağına dair söz verdiğini ve park yapılması için de konu alanı İskele Belediyesine devrettiğini söyledi. Ancak mahalleye yıllardır çocuk parkı yapılmadığını anlatan Charman, belediyenin temizlik için de mahallelerine uğramadığını ve mahalleli olarak kendi imkanları ile mahallelerini temizlediklerini söyledi.