Adana Emniyet Müdürlüğü tarafından 2009 yılında yapılan operasyonlarda "fuhuş yapmamak için direnen kadınları tehdit edip işkence görüntüleri izleterek zorla fuhuş yaptırmaktan" gözaltına alınan 33 kişiye ceza yağdı.

Adana polisi, 2009 yılında yapılan bir ihbar üzerine işkenceci fuhuş çetesini yaklaşık 7 ay takip ettikten sonra Adana, İstanbul, Antalya ve Mersin'de eş zamanlı operasyon yaptı. Operasyonda fuhuş yapmak istemeyen 16 yaşındaki M.Ö.'ye portakal bahçesinde yapılan işkence görüntüleri ile fuhuş yapmamak için direnen kadınları tehdit edip işkence yaptıkları anlaşılan 33 zanlıdan 19'u tutuklandı. İşkence ve tecavüzle fuhşa zorlanan, M.Ö., gizli tanık olarak devlet korumasına alındı. İddiaya göre, genç kızın tanıklığıyla ceza alacağını bilen çete lideri Ziver Aksoy, cezaevinden öğretmen sevgilisi ve "eskort kız" olarak çalıştırdığı Esra O.'ya şifreli mektuplar göndererek M.Ö.'nün kaçırılmasını sağladı. Aksoy'un şifreli mektubunu çözen polis, M.Ö.'yü kurtardı.

Sanıkların son sözlerinin okunmasının ardında mahkeme kararını açıkladı. Mahkeme, Ziver Aksoy'u 170, kardeşi Enver Aksoy'u 160, Fatih Ç.'yi 166, Enver S.'yi 100, Esra O.'yu ise 12 yıl hapis cezasına çarptırdı. Diğer sanıklar da 2 ile 70 yıl arasında değişen hapis cezalarına çarptırıldı. "Hürriyetten yoksun bırakma ve örgüt üyeliğinden" cezalandırılan Esra O. ile 2 tutuklu sanık 2013 yılında tahliye edildi. Sanıklar yerel mahkemenin kararını Yargıtay'a temyize götürdü. Ancak Yargıtay da 2 yıl sonra 2015 yılında yerel mahkemenin kararını onadı. Kararın onanmasının ardından Adana Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü'ne bağlı İnfaz Büro Amirliği ekipleri harekete geçti. Polis şafak vakti eş zamanlı olarak 6 ayrı adrese operasyon düzenledi. Yapılan operasyonda "kişi hürriyetin yoksun bırakma" suçundan 10 yıl hapis cezası alan İrfan A. (46), "fuhşa teşvik, yer temin etmek ve aracı olmak" suçundan 5 yıl 10 ay hapis cezası alan Adnan Ş. (54), "Kişi hürriyetinden yoksun kılma" suçundan 10 yıl hapis cezası alan Kasım D. (26), "fuhşa teşvik, yer temin etme ve aracılık etmek" suçlamasıyla 5 yıl 9 ay hapis cezası alan Emel H. (47) "fuhşa aracılık, teşvik ve yer temin etmek" suçlamasıyla 5 yıl 9 ay hapis cezası alan Hatice Ö. (33) ve "fuhşa teşvik aracılık ve yer temin etmek" suçlamasıyla 5 yıl 9 ay hapis cezası alan Esevil S. yakalandı. Hükümlüler önce emniyete getirilerek işlemleri tamamlandıktan sonra adliyeye götürüldü.

Hükümlülerin yüzüne adliyede cezaları okunduktan sonra cezaevine götürüldü.